Egy csapat vagyunk!

2017.12.20. 11:03

A Volvo Ocean Race jelenleg zajló harmadik szakaszán (Fokváros - Sydney) december 18-án a Team Brunel egyik tagja, Annie Lush megsérült. A jéghatárhoz* közeledve a csapat halzoláshoz készülődött, Annie és Peter Burling a hátsó csörlőnél álltak, amikor egy hirtelen hullám elsodorta őket, egészen a hátsó korlátig. Burling megúszta a dolgot, de Lush-nak az egész jobb oldalát fájdalom öntötte el, jobb lábát lényegében nem bírta megmozdítani...

annielush_injury_0.jpg

Társai azonnal reagáltak, lecipelték az ágyába, azóta is ott fekszik. A verseny orvosa által ajánlott fájdalomcsillapítókat kap, feladatait átvették a többiek**.

Bouwe Bekking, a csapat szkippere, aki hetedszer indul ezen a regattán, a következőképp reagált a történtekre a blogjukban:

Képzeld el...

hogy volt egy álmod, ami megvalósult. Órák, napok, hetek kemény, elszánt munkája. Beleadtál mindent, most aratod le a gyümölcsöket, aztán egy váratlan BUMM, jön egy baleset, te pedig parkolópályára kerülsz. Csakhogy esetünkben ettől még együtt maradsz a társaiddal***, napi huszonnégy órában. Ettől szokatlan az egész helyzet, és ami talán a legrosszabb benne: nem tudod kivenni a részed a feladatok elvégzéséből. Csak bámulod a történéseket, tehetetlen vagy, még magányos is bizonyos értelemben. Lehet, hogy tévedek (tudom, hogy nem), de Annie fejében ilyen gondolatok járhatnak. A sérülés komolyabb, mint bárki gondolta, muszáj az ágyában maradnia.

Itt egy lány, aki mindent megtett a csapatért, most pedig végig kell néznie, ahogy a társai teszik a dolgukat: őrségváltások, pakolás főzés, fenékvíz szivattyúzás - közben neki is ételt adnak, elsegítik a WC-ig. Ilyenkor az ember óhatatlanul tehernek érzi magát, koloncnak a többiek vállán.

Kedves anya és apa,

Annie drága szülei: nyilván értesültek a hírekről, olvasták a fenti sorokat, ennek ellenére azt kérem, ne aggódjanak túlságosan. Szoros közösség a miénk, sokat beszélgettünk arról korábban, hogy ez bármelyikünkkel megtörténhet. És úgy voltunk vele, hogy ha meg is történik, MI, EGYÜTT oldjuk meg a problémát. Annie jó kezekben van, minden tőlünk telhetőt megteszünk érte, vigyázunk, nehogy túl sok sötét gondolata támadjon.

Üdvözlettel,

BB

annielush_injury_1.jpg

*a biztonság érdekében a Rendezőség húzott egy vonalat, ami alá (tovább délnek) nem mehetnek a versenyzők, mert onnantól megnő annak esélye, hogy a hajók úszó jéghegyekkel találkozzanak. Aki átlépi, büntetést kap.

**az új szabályok miatt elég kis létszámúak a legénységek, így egy-egy fő kiesése komoly terhet ró azokra, akikkel egy váltásban dolgozik. És az egész csapatra is.

***még jópár nap, mire elérik a célt Melbourne-ben.

 

fotó: Ugo Fonolla / Volvo Ocean Race

forrás: brunelsailing.net

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr9113513597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása