Laser Standard - a túrahajó

2012.12.28. 14:45

 Mert igenis van élet a trapézpályán kívül!

 

AndrewLewis_TtoT.JPG  

 

 - Legutóbb december 16-án tett bele Andrew Lewis 50 tengeri mérföldet a saját hajójába, amikor 11 óra, 52 perc alatt átvitorlázott Tobago-ból Trinidad-ba. Ő volt az első, aki ezt a dingit választotta eszközéül a karibi viszonylaton. A terv akkor vált véglegessé, amikor emberünk kiharcolta magának az indulási jogot Londonba: mindig is ez volt az álmom. Amikor meglett a kvalifikáció, a csapatommal úgy döntöttünk, belevágunk. Szeretném, ha a vitorlázás, mint sport elterjedne errefelé, és hiszem, hogy az ilyen akciók közelebb visznek ehhez.

 

Tobago to Trinidad.jpg

 

 Terveiben reggel fél tízes indulás és délután fél hármas érkezés szerepelt, a kettő között országa parti őrségének egy motorosa által kísérve. Végül hamarabb kilőtt, mert az időjárás-előrejelzés gyenge szelet ígért. Az áramlások sem segítették haladását, így csak 3-5 csomóval vergődött előre az elképzelt 8 helyett: rossz napot választottam. Sokszor voltam kénytelen billegtetni a hajót, hogy az áramlás ne vigyen vissza az indulási helyre. Ez nagyon kimerített, de elszántam voltam. Ezzel bebizonyítottam magamnak, hogy meg tudom csinálni, a családomnak, barátaimnak és szponzoraimnak pedig így hálálhattam meg a támogatást, amit ezúton is köszönök.

 

 - Nála is nagyobb terveket dédelget Yassine Darkaoui marokkói egyetemista és vitorlás edző, aki a Phuket - Ku Ta Ru Tao - Phuket útvonal 150 mérföldjének teljesítésével kettős küldetést akar végrehajtani. Egyrészről megdönteni Michael Blackburn (AUS) 117 mérföldes rekordját (Ausztrália - Tasmánia, 13 óra, 2009.), másrészt felhívni a helyi gyerekek figyelmét a drogfogyasztás veszélyeire. Yassine függő volt egy időben, a helyi iskolában már tartott is előadást a 9-10 éves diákoknak személyes tapasztalatairól. Hitvallása szerint nem a fogyasztó bebörtönzése a megoldás, sokkal inkább az, ha fiataloknak megtanítják, másképp is jól érezhetik magukat.

 

Yassine route copy1.jpg

 

Pár hete edzés közben eltört az árboca, amíg nem szerez újat, a projekt halasztódik, mivel a szponzorpénzt nem erre szánja. Viszont két héttel azután, hogy menetkésszé válik, már indul is. Addig maradnak a szárazföldi edzések.

 Előre haladását (most a szárazföldön, később a vízen) honlapján lehet nyomon követni.

 

 - Körülbelül 25 tengeri mérföld:

 

 

 

 - Történelmi idők (négy karakter a rajtszám! Azóta messzire jutottak):

 

  

 (forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr994984957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása