Dupla bukta - Brad Van Liew

2012.03.06. 11:17

 Csütörtökön lakat került cégére, a Van Liew Ventures-re, amivel az USA Csődbírósága tizenöt éves történet végére tett pontot. És mintha ez nem lenne elég, egy tavaly indult polgári perben is érintetté vált: mint a Dél-Karolinai Tengerészeti Alapítvány korábbi igazgatója, ő írta alá az irodabérleti szerződéseket, csakhogy a szervezet nem fizette ki a számlákat. Így aztán magáncsőd is nehezíti a napjait.

Brad Van Liew.jpg

 Elmondása szerint két alapvető hibája volt: pech és rossz időzítés. Olyan időkben nevezett be a Velux 5 Oceans versenyre (korábban: Around Alone), amikor a gazdasági mutatók nem épp az eget verdesték. Ellentétben korábbi regattáival, Le Pingouin nevű hajójának nem akadt névadó szponzora, így hiába nyert, az egymilliós USA dolláros költségvetésű kampányt alig bírta a felszínen tartani.

 "A legszomorúbb az egészben, hogy ez volt az első olyan verseny, ahol pénzdíjat ajánlottak fel. És nekünk azt is fel kellett élnünk, hogy életben maradjunk."

 Pénz járt az öt szakasz megnyeréséért, és Van Liew mindent be is húzta. De ez közel sem volt elég. Helyi cégek apró segítségnyújtásai tették lehetővé, hogy parti személyzete végig kísérhesse.

 A Le Pingouin januárban került az egyik hitelező tulajdonába, azóta egy francia csapat vette meg, ők a Vendée Globe-ot célozzák vele.

 Érdekesség, hogy a vitorlás karrier nem szakadt félbe, Van Liew jelenleg Giovanni Soldini legénységét erősíti, és elég jól megy nekik.

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr974292427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása