Hírblokk

2012.02.14. 15:22

 Referencia, újabb résztvevő.

maserati_1.jpg

- Bár nincs összehasonlítási alapunk, de azért jó tudni, hogy Giovanni Soldini és társai tegnap célba értek San Salvador-ban, felállítva ezzel a Cadiz-tól odáig tartó út egytestű hajókra vonatkozó szintidejét: 10 nap, 23 óra, 9 perc, 2 másodperc. Az elméleti távolság 3884 tengeri mérföld, mondanunk sem kell, hogy ennél többet vitorláztak, méghozzá 4632-t, vagyis átlagsebességük 17,6 csomó volt. Na persze a befutó után azonnal jött a nyilatkozat az olasz kormányostól: maximálisan elégedett vagyok. Kitűnő időt jöttünk, szerintem nehéz lesz alulmúlni. Csak tegnap este került légy a levesbe, amikor a tőkesúlyt mozgató hidraulika elromlott, így középen fixáltuk a kílt, úgy jöttünk. Mindenkinek talpon kellett lennie, de lelassultunk. Ugyanakkor ennél jobb időt remélni sem mertünk. Ami a körülményeket illeti, végig jókor voltunk jó helyen, plusz a csapat és a hajó is jól teljesített.

maserati_2.jpg

 Célba érkezés után lényegi pihenő nélkül fordult a VOR70-es orra Charleston (Dél-Karolina) felé, ahol alaposan átvizsgálják, kijavítják, amit kell. Mindezt azért, mert a következő tervezett program a 24 órás rekord megdöntése.

 - Február 10-e volt az a nap, amikor Jean Le Cam (FRA) bejelentette, hogy indul az idei Vendée Globe versenyen. Ezzel ő a tizennyolcadik, akik feliratkozott a listára. Emberünk második lett 2005-ben és háromszor nyert Solitaire du Figaro-t (1994., 1996., 1999.), most pedig Loick Peyron 2007-ben Gitana Eighty néven vízre bocsájtott hajójával áll majd a rajtvonalhoz. A projekt nem zajlik egészen szólóban, ugyanis egyesítik erőiket Jean-Pierre Dick-kel, az Absolute Dreamer offshore csapat berkein belül: azért döntöttem így, mert ez sokban egyszerűsíti az életemet. Ha okosan csinálod, csapatként erősebb lehetsz, mint egyedül, és ez egy szilárd alapokon nyugvó, jól működő társaság. Szerintem egy szép történetet kezdünk most el. És az élet erről szól - történetekről.

 Fő támogató a SynerCiel, és mindenki reméli, hogy a 2008-as, borulással végződött verseny emlékét elhomályosítja egy mostani siker.

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr314104653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása