Megvívta csatáit a hatóságokkal, így végre útnak indulhat, hogy két év alatt körbevitorlázza a Földet. A Gyámügyi Hivatal ugyanis végre áldását adta a tervre, mondván: sokat fog hiányozni az iskolából, ami szellemének fejlődését gátolhatja, ugyanakkor felkészült a Földkerülésre.

 

Jelenleg Portimao városában várakozik, hogy a szombatra beharagozott indulással kezdetét vegye a saga. Csütörtöki próbavitorlázásával azonnal megzavarta a média jelen lévő képviselőit, napnyugtakor ugyanis nem tért vissza a kikötőbe. Marijke Schaaphok, az utat filmre vevő Masmedia igazgatója mindenkit megnyugtatott: Laura apja és menedzsere is a fedélzeten tartózkodik, addig úgysem kezdhet neki a rekordnak. Vissza fognak jönni, hogy a terveknek megfelelően szombaton induljon.

Az útvonal először a Kanári-szigeteket érinti, ahol Laura csatlakozik az ARC mezőnyéhez az Atlanti-óceánon való átkeléshez. Ezzel egyúttal a hurrikán-szezont is kibekkeli. Utána irány a Panama-csatorna, hazafelé pedig a Szuezi-csatorna, bár ez attól is függ, milyen lesz akkor a biztonsági helyzet az Adeni-öbölben. A leghosszabb vitorlázással töltött ideje körülbelül három hét lesz, ugyanis vagy tucatnyi helyen készül megállni.

 

Laura Dekker_off.jpg

 

Útját a honlapján lehet figyelemmel követni, mi pedig innentől leszálltunk a témáról.

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr393439594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása