A minél alacsonyabb korhatáros Földkörüli szólóvitorlázás műfajában a sikerrel járt 16 éves ausztrál Jessica Watson és az útközben elakadt amerikai, az induláskor még ugyancsak 16 éves Abby Sunderland után újabb kihívó jelentkezett: a holland Laura Dekker 14 évesen kapott a múlt héten zöld lámpát (volt azért előzmény bőven! - iSail), hogy hajója, a Guppy fedélzetén nekivágjon az útnak.

Laura Dekker

Hogy ez korai, normális és megengedhető-e? A holland hatóságok döntése szerint igen.

Laura élete amúgy a hajózásról szólt már eddig is. Hajó fedélzetén született, nevezetesen egy kétárbocoson, hatévesen Optimistjével átvitorlázott egy tavat, majd immár 28 lábas Hurley 800-asával kétszer is elvitorlázott nyaralni egymagában Frízlandra, és amikor apukája azt gondolta, hogy az első nagyobb szólóvitorlázás Anglia partjaiig kijózanítja lányát, hát bizony tévedett. Valljuk be, vagyunk ezzel így páran szülők...

Laura most egy 38 lábas, kétárbocos Jeanneau Ginfizz ketch-csel fog hajózni. Lisszabonig édesapjával együtt, onnan pedig egyedül. A rajongóit azzal csitítja, hogy visz magával tankönyvet is. Megnyugtató...

Hogy ez jó sztori-e? A nemzetközi sajtó biztos rá fog cuppanni: Jessica ütközése hajóútja első éjjelén egy teherhajóval, Abby árboctörése az Indiai-óceánon keresett hírnek bizonyult, így ez nem kétséges.

Hogy a vitorlázás népszerűsítésének használ-e? Szerintem feltétlenül. De ezzel lehet vitatkozni - akár ezen az oldalon is.

Addig is, akit érdekel, követheti Laurát és útját a weboldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr343439584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása