Május 18-án a párosverseny-világbajnokságot szervező World Match Racing Tour bejelentette, hogy útjára indítja a Women's World Match Racing Tour-t, azaz a sorozat női vitorlázóknak szóló változatát.

vitorlas-tudattagitas-noi-parosverseny-vilagbajnoksag-wwmrt-2022-00.jpg

 

A lépés célja, hogy világszerte népszerűsítse és növelje a nők részvételét a vitorlázásban, illetve azon belül a párosversenyzés világában. Az első, 2022-es Tour négy eseményt foglal magában Franciaországban, Dániában, Görögországban és a 2022-es Női párosverseny világbajnokságot az új-zélandi Aucklandben. A Women's World Match Racing Tour a WIMRA (Women's International Match Racing Association - Nemzetközi Női Párosverseny Szövetség) támogatásával jött létre. Ezzel tovább viszik a WIMRA által 2013-ban - a női párosversenyzés 2012-es londoni olimpiai sikere nyomán - alapított, hosszú ideje tartó WIM sorozat örökségét. Jelenleg több mint 200 női párosverseny-vitorlázó szerepel a World Sailing globális ranglistáján.
A WIM Series-t legutóbb a francia Pauline Courtois nyerte el 2019-ben, ő jelenleg a World Sailing női párosverseny világranglistájának első helyezettje. A világjárvány miatt 2020-ban és 2021-ben tartott szünet után a sorozatot Women's World Match Racing Tour néven indítják újra, és a londoni székhelyű WMRT fogja irányítani.

"Örömmel támogatjuk a Women's World Match Racing Tour elindítását" - nyilatkozta Liz Baylis, a WIMRA ügyvezető igazgatója. "A Tour fantasztikus lehetőség a női vitorlázók számára, alig várjuk, hogy szorosan együttműködjünk a WMRT csapatával, segítve a Tour jövőbeni bővítését."

vitorlas-tudattagitas-noi-parosverseny-vilagbajnoksag-wwmrt-2022-01.jpg

James Pleasance, a WMRT ügyvezető igazgatója a bejelentést kommentálva hozzátette: "Izgalommal tekintünk a jövőbe, hiszen sok hónapos tervezés után végre útjára indíthatjuk a Women's World Match Racing Tourt. Eddig a nők számára korlátozottak voltak a lehetőségek a profi vitorlázás és a párosversenyzés területén, ám az új sorozat lehetőséget biztosít a nők számára, hogy saját bajnoki szériában versenyezhessenek."

Women's WMRT 2022:

1. állomás - Normandie Match Cup, június 2-6., Le Havre, Franciaország (Beneteau First Class 7.5m)

2. állomás - Női Match Race, szeptember 23-25., Dán Királyi Yacht Club, Skovshoved, Dánia (DS37).

3. állomás - EUROSAF Női Európa-bajnokság, október 12-15., Korfu Sailing Club, Görögország (Platu 25).

4. állomás - Női Párosverseny Világbajnokság, november 9-13., RNZYS, Auckland, Új-Zéland (Elliot 7m).

A női WMRT résztvevői minden versenyen gyűjthetik a pontokat, a 2022-es WWMRT címbe a három legjobb eredményük számít bele.

vitorlas-tudattagitas-noi-parosverseny-vilagbajnoksag-wwmrt-2022-02.jpg

 

forrás: wwmrt.com

 

MÁSHOL A VILÁGBAN

1.

2022-ben Larry Ellison, Dirk Kramers és Dawn Riley kerül be az America's Cup Hírességek Csarnokába. Beiktatásukra október 14-én kerül sor a New York Yacht Clubban.

"A Kupa legendái nem egyik napról a másikra születnek. A 2022-es évfolyam beiktatottjai hosszú éveket és számos America's Cup-versenyt felölelő munkássággal rendelkeznek. Nagy örömmel üdvözöljük őket a Hírességek Csarnokában!" - Steve Tsuchiya, az America's Cup Hall of Fame kiválasztási bizottságának elnöke.

A hir eredetije, életrajzokkal és a bizottság tagjainak névsorával itt.

2.

Néhány újabb érdekes adat: a Sail GP március végén zárult második évada számokban:

vitorlas-tudattagitas-sail-gp-statisztika-2021.jpg

 

Érdekelnek további témák is, melyekből esetleg nem írunk cikket? Kövess bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr5617835379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása