Bár a vitorlázást a mai napig úriemberek sportjaként tartjuk nyilván, éles helyzetekben kicsúszik néhány nyomdafestéket nem feltétlenül tűrő kifejezés a legénység tagjainak száján. Különös ízt ad a dolognak, ha mindezt élőben adja a helyi televízió, illetve az internetnek hála a fél világ hallhatja.

vitorlas-tudattagitas-blog-rolex-sydney-hobart-2021-kozonseges-00.jpg

A ROLEX Sydney-Hobart rajtjánál hagyomány, hogy rengeteg kamera követi az eseményeket: helikopterek repülnek a mezőny fölött, médiamotorosok cikáznak a hajók között, a nagyobb jachtokra pedig forgatócsoportok költöznek fel a rajt idejére. Utóbbiak közül idén az egyik a 72 lábas URM-re jutott, és onnan küldhette világgá az alábbiakat:

"Már most el van b@szva az egész..."

"Ottrohaggyakmeg"

"Mi legyen a Smugglerrel?" *

"Haver, nyugi, elb@sztuk a rajtot"

"Kussolj, és hagyd, hogy Yvette tegye a dolgát!"

"Ez egy kib@szott vicc..."

"B@SZDMEG"

"Engedj a schottra, b@szkiiiiiiiii!"

"Ottrohaggyakmeg"

Mindezt élőben nézhette az ausztrál Channel 7 közönsége, illetve a világ bármely pontján az, aki bekapcsolódott az internetes közvetítésbe:

 

A verseny még javában zajlik (itt követhető nyomon), elsőként a Black Jack ért célba (2 nap, 12 óra, 37 perc, 17 másodperc), a komplett legénységgel induló hetvenegy csapat közül eddig harminc hajó volt kénytelen feladni (épp az URM az egyik), míg a párosoknál tizenhétből hét - nem csoda, hogy a huszonkilencedik Sydney-Hobartját teljesítő navigátor, Adrienne Cahalan minden idők egyik legkeményebb versenyeként írta le a regattát.

* a Smuggler egy TP52-es, a szó jelentése "csempész", illetve "csempészhajó"

 

címlapfotó: Andrea Francolini / ROLEX

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr7716795658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása