Hetvennel a Bajkál-tó jegén

2016.04.21. 06:55

Egyébként sem volt túl kemény a tél, épp csak pár napig lehetett rámenni tavaink jegére. Egészen más volt a helyzet Oroszország Irkutszk-régiójában, ahol a Bajkál-tavon április elején még simán egy-két méter vastag páncélt mértek - alatta meg nyolcszáz méter mély víz. Valami vadság kell, hogy jöjjön...

 

baikalcup2016_001_waterlust_1.jpg
 

Az alábbi videón egy tizenkét éves magyar srác menete látható: a Baikal Ice Sailing Week nevű eseményen Hamrák Mihály (aki valójában Misi) - élete első rendes versenyszezonjában - második helyezést ért el az Ice Opti-k között.

A képen Misi jobbról a második:

baikalcup2016_006_felixbalandin.jpg

És így festenek az Ice Optik kívülről:

baikalcup2016_003_jelenaanoszova.jpg

A felnőttek DN osztályban versenyeztek, ott a fater (Hamrák Péter) első lett. Ez hivatalosan így néz ki: 1. Петер Хамрак - Венгрия, Агард.

baikalcup2016_008_pavlinapaja.jpg

baikalcup2016_007_felixbalandin.jpg

A környékről azt érdemes tudni, hogy éves szinten háromszáz körül van a felhőmentes napok száma, a szél alapvetően két irányból fújhat: ha a hegyek felől érkezik, akkor folyamatosan változik az ereje és az iránya, míg ha hosszában végigfújja a tavat, tökéletes körülményeket teremt. Mivel kevés a csapadék, ritkán fedi hó a jeget, ami megint csak sokat lendít a helyzeten. Ne hagyjuk, hogy ránk telepedjen az unalom...

baikalcup2016_009_waterlust.jpg

 

Kövessetek bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

 

fotók: 1,6 :Waterlust; 2:Jelena Anoszova; 3,4: Felix Balandin; 5: Pavlina Paja

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr828648292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása