2 új 100 lábas szupermaxi

2014.11.01. 21:13

Igaz, az egyik csak félig, mert létezett már korábban ezen a néven és a rudazata maradt az eredeti - a hajótest viszont radikálisan átalakult.

               

Comanche_01.jpg

                

Syd Fischer - aki egyáltalán nem úgy viselkedik, él, néz ki, mint egy "átlagos" 87 éves ember - tulajdonos egy pillanatig sem titkolja, hogy a ROLEX Sydney-Hobart versenyen az abszolút első hely a célja. Ha szoros határidőkkel is, de időben készen lesznek a jubileumi, hetvenedik regattára - amin Fischer negyvenhetedszer vesz részt idén. Komoly feladatok várnak a csapatra: az alsó héjhoz hozzá kell rögzíteni a módosított felső részt, felrakni az új tőkesúlyt, visszaállítani az árbocot, december elején vízre tenni a hajót, aztán minél többet edzeni vele a 26-ai rajtig.

A régi hajó:

 

                                                         

Néhány technikai részlet az óriásról: szélessége és merülése egyaránt hat méter, vízballasztos, dupla kormánylapos.

           

Ragamuffin100_hull.jpg

          

És akkor lássuk a teljesen újat!

Tulajdonosai Jim Clark (USA) és Kristy Hinze-Clark (AUS), október 13-án vitorláztak vele először. Tervezői: Marc Van Peteghem, Vincent Lauriot-Prévost és Guillaume Verdier, akiknek elmondása szerint az Open60-as MACIF-ot gondolták tovább, amikor papírra vetették az elképzeléseiket. A hajó szkippere az America's Cup- és Volvo Ocean Race "veterán" Ken Read. A keresztségben a Comanche nevet kapta.

            

Comanche_02.jpg

             

Edzés október 24-26-án, Newport-Charleston útvonalon:

     

  

Comanche_03.jpg

        

Kövessetek bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…     

              

fotók: 1, 4, 5: George Bekris; 2: abrushwithsail.blogspot.com; 3: rolexsydneyhobart.com

forrás: Sail-World

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr586855181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása