Lassan megvalósulni látszik a régi terv.

 

Ringside3.jpg

 

  Segítség: linkjeink új ablakban nyílnak, így, ha rájuk kattintotok, nem veszítitek el a fonalat.
   

 A megújulás alapját az elmúlt másfél évben végzett kísérletek képezik, melyek során bármilyen versenyformát próbáltak is ki, a végén ugyanarra a következtetésre jutottak: a vitorlázás hagyományainak leginkább az felel meg, ha a lebonyolítási rend az állandó jó teljesítményt díjazza.

 Egy bizonyos Christopher Ronnewinkel statisztikailag elemezte a 2013-as évet, és arra jutott, hogy egy rövid menet egyenlőbb esélyeket biztosít egy hosszúnál, lévén közben kevesebb lehetőséget kap a véletlen. Ha a mostanában szokásos döntőben (éremfutam, rendszerint dupla, nem kiejthető pontokért) egy helyett három futamot mennének, az sokak* szerint még igazságosabbá tenné a végeredményt.

 A megoldás egyéb előnyei:

- a közelség miatt mind a nézők, mind a média számára kézzelfoghatóvá teszi a szkiffvitorlázás intenzitását és nehézségét

- mozgóképen és fotókon is bemutathatóvá válnak a legjobbak

- mivel technikailag nem túl bonyolut megoldani a közvetítést, az több nézőhöz juthat el

- lehetővé válik az élő közvetítés

- harmonizál a Nemzetközi Vitorlás Szövetség azon céljával, hogy a lehető legtöbb műsoridőt érje el a vitorlázás számára az Olimpián.

 A célkitűzés szerint 2016-ban Rio de Janeiro-ban, az Olimpián már ilyen módon zajlana a finálé.

 Címünk fura kifacsartsága pedig abból adódik, hogy angolul mindezt "theatre style"-nak nevezték el.

  

 Kövessetek minket a Facebook-on, akadnak finomságaink, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter oldalunk is...

 

 * olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok:

 

    

 A témáról bővebben itt olvashattok.

  

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr965871615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása