Hírblokk - könnyed pénteki

2014.01.31. 12:15

 Helyszíneink ABC-sorrendben: Geelong, Kiel, Miami.

 Használati utasítás: linkjeink új ablakban nyílnak, így, ha rájuk kattintotok, nem veszítitek el a fonalat.

  

MiamiOCR_2014_00.jpg   

 - Melges24 világbajnokság Ausztráliában. A "mindössze" 26 indulót tudjuk be annak, hogy a regatta messze van mind Észak-Amerikától, mind Európától. Kilenc futam után két fő esélyes képe bontakozott ki, a Blu Moon (23 pont, Flavio Flavini, SUI) és a STAR (25, Harry Melges, USA - ismerős a neve? :-)...) A harmadik Cavillino (Chris Larson, CAN) már 33 pontot birtokol, és nem lehet nyugodt, mert a negyediknek (West Marine Rigging, USA) 34-e van. A megjelentek mindenféle időjárási körülmények között bizonyíthattak, így tényleg csak az nyerheti el a vágyott címet, aki mindegyikből és mindegyikre felkészült.

  

GillMelges24Worlds2014_01.jpg  

GillMelges24Worlds2014_02.jpg   

GillMelges24Worlds2014_03.jpg   

 Eredménylista.

   

 - A német városban még nincs verseny, de majd lesz! Az ORC világbajnokságra (mely a Nemzetközi Vitorlás Szövetség hivatalos offshore világbajnoksága) augusztus 2-9. között kerül sor, ám meglehetősen sokan éltek a kedvezményes előnevezés lehetőségével: szerda estig 129(!) hajó jelezte indulási szándékát. A századik feliratkozó Andi Lochbrunner, a Német Vitorlás Szövetség elnöke volt a múlt héten, a Düsseldorfi Hajókiállításon. Eddig 15 nemzet vitorlázói adják össze a létszámot, és ha csak ők jelennek meg a rajtnál, már akkor sikerül megdönteni a 2012-es világbajnokság (Helsinki, 124 hajó) rekordját. Az indulók három osztályra bontva, két pályán versenyeznek majd.

         

 Hajósoknak szóló hirdetmény: kövessetek minket a Facebook-on, akadnak finomságaink, amiket csak azon jelenítünk meg! Vagy ott van a Twitter oldalunk...

                

 - Florida államban az ISAF aktuális Világkupa futama zajlik - azaz zajlana, ha nem babrálna ki velük rendszeresen az időjárás. Hol gigantikus felhőszakadás, hol totális szélcsend miatt kell halasztani az esedékes programot. Sikerült már teljesíteni néhány futamot, aminek alapján van eredmény, de messze nem ideális a helyzet.

  

MiamiOCR_2014_01.jpg  

MiamiOCR_2014_02.jpg  

MiamiOCR_2014_03.jpg   

MiamiOCR_2014_04.jpg  

MiamiOCR_2014_05.jpg

 Teljes galéria itt.

             

 (fotók: 1, 5-8: Walter Cooper; 2-4: Teri Dodds)

 (forrás: Sail-World)

   

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr405791295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása