Hírblokk - C

2013.08.11. 22:24

 owes, hicago, hili.

 

Cowes2013_001.jpg 

 - Teljes nevén Aberdeen Asset Management Cowes Week (a név 60%-a a szponzor). Komoly vitorlás fieszta a Solent-en, nyolc versenynap (mindig egy futammal), rengeteg kategória, megszámlálhatatlan osztály az IRC Big Boat -tól, Dragon-on át a többtestűekig. A nagyságot érzéklendő érdemes belenézni az eredményekbe, mind napokra bontva, mind az összesítést böngészve.

 

Cowes2013_002.jpg 

Cowes2013_003.jpg 

Cowes2013_004.jpg 

 És persze a piknik:

 

Cowes2013_005.jpg   

   - A párosverseny világbajnokság negyedik állomásának a Szeles város adott otthont. A selejtezőkben (11 meccs fejenként) Ian Williams mutatott elképesztő magabiztosságot (9-2), és lépett egyenesen a negyeddöntőbe (amint Taylor Canfield, Pierre Antoine Morvan és Björn Hansen is), míg Keith Swinton főnixmadarat játszott, és tizedikként zárva a selejtezőt, a vigaszágon nyert. A negyeddöntőben Williams - Morvan 2:0, Canfield - William Tiller 2:1, Hansen - Phil Robertson 2:1, Adam Minoprio - Swinton 0:2. Az elődöntők két nyert meccsig tartottak, Williams - Swinton 0:2, Hansen - Canfield 1:2. És ezzel a lendülettel szombaton még lement egy-egy párharc az aranyért és a bronzért is, ahol Canfield - Swinton 0:1, Williams - Hansen 1:0, ezekkel az eredményekkel várták a vasárnapot.

 Kezdődött a döntővel, Swinton és Canfield négyszer cserélt pozíciót a maximum 20 perces futamon, de végül az ausztrálok értek célba előbb, 0:2. A folytatásban Hansen egyenlített a bronzért, majd ismét ez a páros következett, Williams a rajtnál állva hagyta a svédet, ehhez képest épp csak egy hajóhosszal ért föl előtte. Aztán bukta a pozíciót, Hansen elment, így övé lett a harmadik hely. Williams: a gyenge szél ellenére kiegyenlített verseny zajlott, Björn-ék szép munkát végeztek. Az aranyért Canfield lerajtolta Swinton-t, de a hátszél elején túl intenzíven rántották fel a spinakkert, szakadás. A gyenge szélben szerencsére nem nyílt szét teljesen a golyó, de annyira azért igen, hogy kreuzban ne tudják megragasztani.

    

Canfield_spi_torn.jpg     

 Bejött nekik, 1:2. A következő futamra újat kaptak, ott a második kreuzban Swinton egy jobbcsapás-balcsapásból akart ütközés közeli helyzetet kierőszakolni, de túl későn váltott irányt (útjogosként), így rá nyomtak büntetést. A kreuzbójánál rövid keringő, hátha ki tudja nullázni (ellenfelére is adatni egyet), de nem működött a dolog, 2:2. Az utolsó menetben Canfield tempból lerajtolta Swinton-t, és onnantól lényegében vége volt.

 

WMRT_USOne_win.jpg     

 És nem árt tudni, hogy amikor a World Match Racing Tour szervezői partmenti versenyzést emlegetnek, akkor komolyan beszélnek:

         WMRT_near_to_harbor.jpg

   

A vitorlázásért rajongói tobzódhattak egyébként ezen a hétvégén arrafelé, mert mindeközben ez is zajlott.

   

Szolgálati közleményből kettő is van:

1.kövessetek minket a Facebook-on, akadnak finomságaink, amiket csak azon jelenítünk meg! És ott van még Twitter oldalunk is... 

 2. Idén is belevágtunk a Goldenblogba, támogató szavazataitokat várjuk az "Életmód" kategóriában. A voksolás menetéről itt olvashattok.

   

 - Ha vitorlázás nincs, akkor jó a celebritás is. Red Hot Chili Peppers látogatás az Oracle Team USA-nál. Aláfestő zenének, mondjuk, ez? :-)

 

Oracle_Chili_001.jpg 

Oracle_Chili_002.jpg 

Oracle_Chili_003.jpg 

 Mozgóképen:

  

     

 

 (fotók: 1-5: Rick Tomlinson; 9-11: Guilain Grenier)

 (forrás: aamcowesweek.co.uk; oracle-team-usa.americascup.com)

   

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr325456453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása