Hírblokk - könnyed pénteki

2013.02.15. 11:57

 70 láb, kiszálló, 33.

 

137-race.jpg  

 

 - Január végén Londonban leplezték le a Clipper Round the World verseny új hajóját, a Clipper 70-est, amelyik a harmadik típus 1955 - az első rajt - óta. Érdekesek az arányok, a test vízvonal feletti része kifejezetten sportos járművet sejtet, de az árbocmagasságra és a víz alatti részre tekintve már változik a kép.

 

Clipper 70 yacht GB2.jpg  

A teljes specifikációt itt találjátok.

   

 - A Puma megszünteti a vitorlázás támogatását. Két VOR-kampány (másodszorra egy harmadik helyet csíptek meg) után nem indítanak újabbat, és az Oracle TEAM USA is új ruhaszponzor után kénytelen nézni. A Repucom számításai szerint évente 10 millió eurót költöttek ezekre a projektekre, a vezéri székből március végén távozó Franz Koch diszkréten csak "jelentős összeg"-ről beszélt. Akit bevételek, osztalékok és egyéb számok érdekelnek, annak itt az eredeti cikk.

  

 - JJ Giltinan Trophy, a 18 lábas szkiffek csúcsversenye. Szombaton kezdődik Sydney-ben, előzetesen a címvédő Gotta luv it 7 izgulhatott, hogy vajon tudnak-e indulni. A 33 nevező egység között két tisztán női csapatot találunk: Lomax Financial Group: Alexandra South, Lizzi Rountree, Saskia Tidey és Chad's Angels/Bluewave: Katie Love, Christine Neville, Emma Shaw. Hét futam a terv, első rajt szombaton.

 

 (fotó és ábra: clipperroundtheworld.com)

 (forrás: innen-onnan)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr875081729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása