Hírblokk

2013.02.06. 15:06

  Visszatérés, második hajó, 420, 18 láb.

Oracle_AC72_relaunch_0204_03.jpg 

 - Újra vízre került az Oracle Team USA AC72-ese. Az emlékezetes pofára esés óta viszonylag nagy volt a csend, buktak rengeteg edzéslehetőséget, és végül úgy döntöttek, hogy újjáépítik a hajót, semmint, hogy a másodikkal lépjenek színre. Így komoly lemaradásban vannak a többi csapathoz képest, de ahogy a Russell Coutts - Larry Ellison párost ismerjük, behozzák ők azt... Február 4-én volt a nagy nap, és a képeket nézegetve néhány átalakítás azonnal szemet szúr. Ilyen az egyenes (szárny nélküli) kormány, a schwert "vízszintes" részének új formája, vagy épp az űlőfelület szélesítése. És mintha a középső "test" orra is hiányozna.

 

Oracle_AC72_relaunch_0204_01.jpg 

Oracle_AC72_relaunch_0204_02.jpg

   

  

- Az Emirates Team New Zealand lényegesen előrébb jár, ők bizony már a második hajóval is készen vannak, amely a keresztségben a New Zealand Aotearoa nevet kapta, ahol Aotearoa Új-Zéland maori neve. Kicsit módosítottak az orr és a tükör formáján, illetve a fedélzeti szerelvényeken, hogy minél kisebb legyen az ellenállás - úgy a vízben, mint a levegőben. Előbbi miatti aggodalmuk kicsit furcsának tűnhet, mert  kitartani látszanak a "repülő" hajó koncepciója mellett, ám megfogalmazták kételyeiket is, melyek szerint kreuzban esetleg érdemes lehet a vízben tartani mindkét testet. És akkor még nem ejtettünk szót a két véglet közötti számtalan lehetőségről. Sikerült még a hajó össztömegét csökkenteni.

  

 

 - Egy vitorlás videó, ami 2011-es publikálása óta 80 000-es nézettséget ért el a Youtube-on (aminek jelentős része az angol verziónak köszönhető). 420-as oktatófilm, közreműködők George Vasilas (junior Európa bajnok, 2003.) és Akylas Drougas (junior Európa bajnok, illetve junior világbajnoki második 2008.). Alapvetű műnek tűnik.

 

      

  

- Ahogy korábban meséltük, a 18 lábas szkiffek asuztrál bajnoki címe nem egy alkalom alapján dől el, hanem hétvégék során, ahol mindig csak egy-egy futamot teljesítenek az indulók. Nos, február 3-án ért véget a sorozat, és az utolsó pillanatig volt izgalom. Győzött a Rag and Famish Hotel (Jack MacCartney, Mark Kennedy, David Witt), második lett a Gotta luv it 7 (Seve Jarvin, Scott Babbage, Pete Harris), harmadik a Smeg. Ezzel az eredménnyel 2013 bajnoka a Gotta luv it 7.

    

Gottaluvit7_FrankQuealey.jpg

  

 

 (fotók: 1-3: Guilain Grenier; 4: Frank Quealey)

 (forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr735065695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása