Helyzetjelentés - Dean Barker

2012.10.03. 12:02

Az America’s Cup szervezői ugyancsak felkavarták az állóvizet, amikor ma bejelentették, hogy mostantól nem kötelezik a csapatokat a 30-as és 32-es mólók használatára. És ami még fontosabb, financiálisan nem támogatják az említett mólók felújítását – pedig az elmúlt 18 hónap folyamán végig ezt ígérték.

San Francisco - America's Cup Piers - 12 Jan 2011_600.jpg

Meg vagyok döbbenve. Alig több, mint fél év múlva tennénk át a bázisunkat San Francisco-ba, amelyről az állították, hogy kész, vendégek fogadására is alkalmas hely lesz, ahol az érdeklődők is figyelemmel kísérhetik a készülődést és a vízre tételeket. Ehelyett van egy betonfödém, hozzá semmi, ami at jelenti, hogy a darukat, targoncákat és minden egyéb kiszolgáló felszerelést nekünk kell előteremtenünk. Ennek a költségével nem számoltunk, és értetlenül állunk az előtt, hogy ezt most ránk lőcsölik.

Meg kell mondjam, igen messze vagyunk attól az állapottól, amit 2010 szeptemberében ígértek nekünk. Larry Ellison rengeteget tett a Kupáért, saját vagyonából is sokat áldozott, hogy a jövő évi küzdelmek nagyot szóljanak. Ugyanakkor a számtalan döntéshozónak köszönhetően most itt állunk három kihívóval, bázisok nélkül. Akárhogy nézzük is, távol kerültünk a 2007-es valencia-i sikertől.

A katamaránok nagyszerűek, de az AC72-es túl drága. Nem csak a terv és az építés különleges, de ahhoz is egy kisebb hadsereg kell, hogy vízer tegyük.

Kétségem sincs afelől, hogy jövőre igen látványos versenyeket fogunk vívni velük. Ami már csak azért is szerencsés, mert a műsor többi része mintha alulmúlná a várakozásokat.

Egyébként jót edzettünk az AC45-össel, a mai volt az eddigi legcsodálatosabb nap, amit San Francisco-ban töltöttünk. Holnap próbafutamok, szerdán pedig kezdődik az éles verseny.

Ennyit mára,

Dean

2012. október 2.

 

(forrás: kiwiyachting.co.nz)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr534817499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása