Önkontroll - Maserati

2012.03.27. 16:52

 Helyi idő szerint ma reggel a Maserati elérte az Ambrose világítótornyot New York előtt. Ez volt a Miami-New York útvonal és egyben rekordkísérlet célja. Bár erre a távra még nincs referencia egytestű hajók számára, a csapat mégsem hitelesítteti az idejét...

 Giovanni Soldini, szkipper: úgy döntöttünk, nem kérjük, hogy ismerjék el az időnket, még ha az lenne is az első. Alulmúltuk a saját elvárásainkat, az eredmény abszolút nem tükrözi a hajónk teljesítőképességét. Amikor belevágtunk, tudtuk, hogy nem épp ideálisak a körülmények, de hogy ennyire kedvezőtlenek legyenek... Ennél azért tudunk sokkal jobbat. Most például kivárjuk a megfelelő ablakot a New York - Lizard-fok útvonal minél gyorsabb levitorlázására, és ha az időjárás engedi, a 24 órás rekorddal is próbálkozunk. Nehéz lesz, de menni fog.

 A nem ideális körülményeknek több összetevője volt, a csapat szembe került trópusi viharral, a semmiből előkerülő széllökéssel, illetve flautéval egyaránt. Úgyhogy amennyire sikeresnek tekinthető az előző menet, most annál szomorúbbak.

(forrás: ScuttleButt)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr634343919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása