Hírblokk

2012.03.14. 17:43

Körbejárjuk a Földet: Miami, Stockholm, Sydney.

MSW_M20_downwind.jpg

 - Észak-Amerikában ezúttal a Miami Sailing Week érdemli meg, hogy foglalkozzunk vele: J80, Melges20, Melges24, Star és Viper 640 osztályokban küzdött 150 hajónyi legénység, legtöbben - minő meglepetés - csillaghajóban voltak, itt hatvanhárom egység versenyzett. A teljesített futamszám osztályonként változott, de egy hatos minimum akkor is kijött. Kép csak a Melges osztályokról jutott, de így is látszik, hogy nem voltak rosszak a körülmények...

MSW_M20_sunny.jpg

MSW_M24_spis.jpg

MSW_M24_start.jpg

 Itt az eredménylista.

 És, hogy mindezt rendszerben is elhelyezzük: Melges24 osztályban ez volt az idén először megrendezett Florida Cup Series negyedik állomása, a zárás március 24-25-én Naples-ben.

 - Március másodika és tizenegyedike között rendezték meg a Stockholmi Hajókiállítást. És bár a látogatottság 16%-kal csökkent a tavalyihoz képest (így "csak" 94 258 látogatót regisztráltak a 10 nap alatt), a kiállítók pozitívan nyilatkoztak, jó eladási mutatókról számoltak be. A finn illetőségű, de Svédországban is jelen lévő Flipper Marin 28 hajójára talált vevőt (volt az negyven is korábban, de az utóbbi években inkább 20), elégedettségük jól példázza mindenkiét.

 - Ausztrália a Brit Nemzetközösség része, és mint ilyen, jelenleg II. Erzsébet az uralkodó. Ám azok a huncut népek ott délen csak kikiáltanak minden évben egy királynőt. A "Queen of the Harbour" titulus persze főleg vitorlázó berkekben lényeges és ismert. Ugyanis a 18 lábas szkiffekkel futott versenyen egy-egy hölgy csatlakozik az induló hajók legénységéhez, és a győztes lehet büszke viselője a címnek. Idén március 11-én került sor a regattára, a Taylors- és Watsons-öblök között három bójával kirakott pályán három kört kellett megtenni, 5-10 csomós kelet-északkeleti szélben.

 A második kör végégig a Lumix vezetett 45 másodperccel, de a Jonathan Whitty vezette hajó felborult, így teret engedett a Kenwood-Rabbitohs - Rag & Famish párharcnak. Amiből előbbiek jöttek ki jobban, így Brett Van Munster, Shaun Moran és Rob Flannigan a vágyott címhez segítette Christina Giles-t. Aki történetesen a Kenwood-nál dolgozik.

Queen_2012.jpg

 Részletesebb beszámoló angolul, további képek és eredmények itten.

(fotók: 1,2: Melges20 Osztályszövetség; 3,4: Melges24 Osztályszövetség; 5: Frank Queley)

(forrás: Sail-World, ScuttleButt, 18footers.com.au)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr854316800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása