Nemcsak a pontversenyben hozott változások, hanem elsősorban az utolsó párszáz tengeri mérföldre maradt szoros küzdelem miatt talán az eddigi legizgalmasabb szakasz ér végéhez ma Új-Zélandon, Aucklandben. Az már napokkal ezelőtt világos volt, hogy Franck Cammas Groupama-ja, hacsak nem történik velük valamilyen technikai malőr, megnyeri a futamot.

És bár a szakaszt utcahosszal nyerték meg, izgalmakból nekik is kijárt: a befutó előtt derült ki, hogy a hajó az orrésznél léket kaphatott, illetve, ami biztos, a hajóba jelentős mennyiségű víz kezdett beáramlani. Erre az egyik csapattag lett figyelmes, amikor feltűnt neki, hogy a hajó orrésze mélyebben merül le a hullámverésekben. Lement a kabinba ellenőrizni a dolgokat, és akkor vette észre, hogy a hajótestbe ömlik a víz. A részletek az alábbi videóból derülnek ki, franciások előnyben:

A Groupama első győzelmével a szakasz után besöpörte a neki járó 30 pontot, így összetettben 103 pontja van jelenleg. Hogy ez mire lesz elég, az csak akkor derül ki, ha az üldözőboly is célba ér. A verseny szempontjából ugyanis az izgalmakat a második helyért folytatott küzdelem jelenti most. 

A legutolsó jelentés és a live tracker adatai szerint is a Puma van második helyen, mögötte a Telefónica és csak negyedik helyen a hazai vizeken vitorlázó, új-zélandi legénységű Camper. Ha a befutóig nem változik a helyzet, akkor a Telefónica 121 ponttal továbbra is első marad az összetett versenyben, a Puma 78 pontjával maradna a negyedik helyen, a nagy vesztes összetettben viszont a Camper lenne ebben a felállásban, ők ugyanis elvesztenék második helyezésüket, és 98 pontjukkal visszaesnének a harmadik helyre, így nekik lenne a legfontosabb ennek a szakasznak az utolsó mérföldjein megverni az előttük hajózó Telefónica-t.

A két hajót a poszt írásakor alig több mint két mérföld választja el egymástól, így a remény még megvan Chris Nicholson csapatának, akiknek már csak a hazai közönség miatt is illene bizonyítaniuk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr954301771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása