Benne lesznek a TV-ben! - AC34

2012.03.03. 19:07

 Mégpedig az NBC és az NBC Sports Network adásában. A csatorna és az America's Cup szervezőbizottsága (Events Authority) megegyezett ugyanis az USA-beli közvetítés kereteiről. A fényképen balról Jon Miller, az NBC Sports Group programigazgatója, jobbról Richard Worth az ACEA képviseletében.

NBC_AC_agreement.jpg

 Szerződésük jelenleg a Kupáért folyó küzdelemre korlátozódik, és nem érinti sem a Louis Vuitton Cup, sem a védői kiválasztási folyamat (Defender Selection Series) eseményeit. Valószínű azonban, hogy a nevezési határidő idén júniusi lejártakor újabb egyeztetésekre kerül sor, hiszen ekkor válik véglegessé a versenyek menetrendje. Jelenleg, ugye, három kihívó ismert és van egy negyedik (Green Comm, ESP), amelyik nagyon szeretne ott lenni egy AC72-essel.

Jó eséllyel szükség lesz egy európai csatornára is, hiszen Olaszország és Spanyolország az ismert kihívók listáján szerepel. Akiket nyilván nem hagy hidegen sem a bejelentés, sem a lehetőség, a szponzorjelöltekkel folytatandó tárgyalásokat mindez ugyanis komolyan befolyásolhatja.

 A tájékoztatót követő média konferencián szó esett még az ifjúsági programról (America's Cup Youth Series), de ez Iain Murray versenyigazgató szerint csak az AC45-ösöket érinti és még gyerekcipőben jár. Az már azért tudható, hogy nemzeti csaptok szerepelnek majd benne, ellentétben "nagyok" mostani lehetőségeivel, ahol nincsen semmiféle ilyen jellegű megkötés.

AC45_youth.jpg

Az Oracle Racing hajóját kormányozza Leonard Takahashi-Fry, Új-Zéland Optimist bajnoka.

 Vissza ahhoz, ami biztos: a regatta első két napján (2013. szeptember 7-8.) az NBC az egész Egyesült Államokat beteríti a közvetítéssel, a további események az NBC Sports Network-ön lesznek követhetők. A helyhez kötöttséget a szintén az NBC Sports Groups tag Comcast SportsNet California biztosítja majd, ők elsősorban a futamokat kísérő rendezvényekre koncentrálnak. És persze mondanunk sem kell, hogy a médiavállalat bebiztosította magát: már övék a Loius Vuitton kupa közvetítési joga.

 Mint az nagyjából tudható, a vitorlázást figyelemmel követők jelentős része nem feltétlenül érti a történéseket (vagy legalábbis nem mindet), ezért a versenyek szervezői elébe mentek az igényeknek. Minden hajót felszerelnek HD kamerákkal és tizennégy(!) mikrofonnal. A látványt aztán szakmai információkkal támogatják meg, a beépített grafikus rendszer lehetővé teszi, hogy a képernyőre vetítsenek olyan adatokat, amelyekből például tudható, ki vezet éppen.

(fotók: Gilles Martin-Raget)

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr364286666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása