Egyszer minden végetér: ma például a VB első napja óta tartó női párosversenyen osztottak érmeket.

  

  

A dolgok közepébe vágva: az arany az amerikaiaké lett. Az Év vitorlázójának választott Anna Tunnicliffe és legénysége (leánysága?), azaz Deborah Capozzi és Molly Vandemoer legyőzték a britek egységét a döntőben, így a korábbi világbajnok Lucy MacGregor, Annie Lush és Kate MacGregor ezüsttel térhetnek haza. Tunnicliffe nem aprózta el: ma 4-ből 4 futamot nyertek meg a büntetőkkel is hátráltatott, szorosan az amerikaiakkal vitorlázó britek ellen. A bronzért zajló párviadal-sorozatban a franciák 3:1-re nyertek az oroszok ellen, így Claire Leroy csapata állhatott a dobogó alsó fokára.
  

    

    

Ha már lányokkal kezdtük, folytassuk is velük: a 470-es hölgyek a tegnapi pihenőnap után ma folytatták a versenyt. Az aranycsoportban az egy ejtőt és egy 7. helyet vitorlázó spanyol Pacheco-Betanzos páros továbbra is stabilan, 13 ponttal vezet a ma 5. és 16. helyet elért japán Kondo-Tabata duó előtt, akiket 3 ponttal lemaradva követ a ma jobban vitorlázó izraeli Cohen-Buskila egység. Futamot a 6. helyre feljött olasz Conti-Micol páros és a ma remekül vitorlázó, egy 1. és egy 2. helyet elért, összetettben a 8. helyre feljött brazil Soffiatti Grael - Marques Swan duó értek el. A világranglistát vezető amerikai Maxwell-Kinsolving párosnak nem sok esélye van, hogy bekerüljenek az éremfutamba, hiszen jelenleg 15. helyen állnak jó 30 pont hátránnyal. A holland Westerhof-Berkhout egység mai gyenge versenyzésével visszaesett a 11. helyre, de nekik még van matematikai esélyük a top tízbe kerülésre.

  

    

     

   

A férfiak közül ma a Starosok és a 49erek versenyeztek. Az előbbieknél a címvédő brazil Scheidt-Prada páros mai remek vitorlázásával, egy 2. és egy 3. helyükkel bebiztosították vezető pozíciójukat: most 18 ponttal vezetnek az amerikai Mendelblatt-Fatih duó előtt, míg harmadik a német Stanjek-Kleen egység újabb 2 pont hátránnyal. A brazilok erdménye nem meglepő: idén remek formában versenyeznek, hat nemzetközi Star versenyt is megnyertek, köztük a Weymouth-i előolimpiát is. A mezőnynek viszont ma komolyan harcolnia kellett, hiszen holnap már csak a legjobb 10 versenyez az éremfutamban. Hogy kik is ők? Íme a lista: 1. Scheidt-Prada (BRA), 2. Mendelblatt-Fatih (USA), 3. Stanjek-Kleen (GER), 4. Loof-Salminen (SWE), 5. Kusznierewicz-Zycki (POL), 6. Melleby-Morland Pedersen (NOR), 7. Rohart-Ponsot (FRA), 8. Florent-Rambeau (FRA), 9. Polgar-Koy (GER), 10. Clarke-Bjorn (CAN). Éremre reálisan csak az első 4 egység hajthat. Az amerikai George Szaboék a 11., a Martin-Bezeréti páros a 41. helyen végeztek.

  

   

    

    

A 49erek mezőnyében 3 futamot is futottak. Az éllovas brit Pink-Peacock páros nem ment ma kiugróan jól (4., 9., 15.), de így is megőrizték első helyüket: 2 ponttal vezetnek a hazai Outerridge-Jensen egység előtt. Harmadik helyen további 7 ponttal lemaradva a dán Toft Nielsen fivérek következnek, akik ma megnyerték az első futamot, de a másik kettőben csak 13. és 17. helyen futottak be. A mai második futamot a dán Noerregaard Christensen - Lang egység nyerte meg, a harmadikat az összetettben csupán 18. helyen álló osztrák Delle Karth - Resch duó. Holnap tovább vívhatnak a top tízbe kerülésért, akik vasárnap eldönthetik, ki is lesz az idei győztes. 

  

    

     

  

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr413469600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása