Így kell ezt kérem: a helybéli törzsközönség régebben az America's Cup futamait nézhette a Perth előtti Fremantle partjáról páholyból élőben, most pedig a VB versenyzőit. Hiába, élni tudni kell...

 

 

 

Tisztes szélben takkolgattak a férfi 470-esek a törzsközönség előtt - hogy ízelítőt adjanak a hétvégi 'utolsó vérig' típusú éremfutamoknak. Az ausztrál Mat Belcher - Malcolm Page páros ki is érdemelte a közönség üdvrivalgását, hiszen megnyerték az aranycsoport mindkét mai futamát, így stabilan, 11 ponttal vezetnek a ma kevésbé hasító, második helyen álló brit Patience-Bithell és a harmadikon álló horvát Fantela-Marenic páros előtt. Az összetett negyedik helyre feljött a mai vitorlázásával a brit Asher-Willis egység, míg a hatodikra a francia Charbonnier-Mion kettős. A mai második futamon volt egyébként általános visszahívás, és 11 hajót ki is zártak korai rajt miatt, köztük a mai elsőből is kióvott, eddig igen jól vitorlázó, de most a 17. helyre visszaesett izraeli Kliger-Sela párost is.

 A Finneseknél ma a briteké volt a pálya az aranycsoportban: Ben Ainslie egy első és egy második helyével átvette az összetettben a vezetést, Giles Scott egy ejtő és egy első helyével a másodikra jött fel, mígy a holland Pieter-Jan Postma egy 5. és egy 9. helyével visszaesett a harmadikra - ahol holtversenyben áll a mai 2. és 3. helyet bezsebelő, a világranglistán első Ed Wright-tal. A mai második futam egyébként olyan szoros volt, mint maga az összetett állása: az első négy hajó egy percen belül futott be. Pál Gaszton a mai 12. és 20. helyével 49., Beliczay Marci 20. és 19. helyével 58., Hirschler Ricsi 30. és 33. helyeivel a 69. helyen áll.

A Laser Radialos és az RS:X-es hölgyek ma pihentek, a női párosversenyzőknél viszont még két nemzet kvalifikált az Olimpiára: a B-csoport selejtezőiben diadalmaskodó franciák egyes számú (Claire Leroy) és a hollandok ugyancsak egyes számú (Mandy Mulder vezette) egységei. Ennek megfelelően ők csatlakoztak a tegnap az A-csoportból bejutott amerikai Anna Tunnicliffe és az orosz Jekatyerina Szkudina hajóihoz automatikusan továbbjutva. A középdöntőben a hollandok az amerikaiakkal, az oroszok a franciákkal kerültek szembe, és 3, illetve 2 futam után az amerikaiak, illetve a franciák nyertek bejutást a negyeddöntőbe 2-2 győzelemmel.

Holnapra is jó szelet ígérnek, páholyból ezúttal a Laser Radialos lányoknak lehet szurkolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr253451723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása