A tegnapi viharos idő után ma reggel kék ég, napsütés, gyenge-mérsékelt szél köszöntötte a mezőny- és párosversenyzőket, így senkinek sem lehetett oka a panaszra a tétlenkedés miatt.

 

 

 

Férfi 470

A kék csoportban a brit Patience-Bithell páros, a sárgában a világranglistát vezető ausztrál Belcher-Page egység vezet - egyforma pontszámot elérve. A mai futamokon már az arany és ezüst csoport felé helyezkedés volt a tét, így érthető volt a szoros verseny a szinte tökéletes versenykörülmények közepette. A kék flottában az elmúlt két év Európa-bajnokai, a horvát Sime Fantela - Igor Marenic és a görög Panagiotis Mantis - Pavlos Kagialis párosok tépázták egymás idegeit, amiből az előbbiek jöttek ki jobban. 5 futam után ejtővel az élen holtversenyben a brit és az ausztrál páros áll, harmadikok a horvátok.

 

Finn

A nagyemberek között a brit világranglista második Giles Scott folytatta remek menetelését, két futamot nyert, egyben második lett, így összetettben is feljött a második helyre. A 18-20 csomós szélben a sárga flottában mögötte szorosan következett a holland Pieter-Jan Potsma, aki az ötödik futamban meg is előzte - így ejtővel ő vezet, míg a harmadik helyen három mai harmadik helyével Ben Ainslie áll. A kék flottában macerásabb volt a nap, mivel 11 versenyző kapott fekete zászlót, köztük a világranglistát vezető brit Ed Wright, az első napi futamgyőztes spanyol Rafa Trujillo és az olimpiai ezüstérmes amerikai Zach Railey is. Ezt kihasználva a francia Jonathan Lobertnek sikerült futamot nyernie, így jelenleg ő a 4. Trujillo a nap további részében javított, 5. helyen áll, míg Wright 6. A magyarok közül Pál Gaszton 41. (volt futam 9. helye is), Beliczay Marci 60., Hirschler Ricsi 71. helyen várja a folytatást.

 

Női RS:X

Az előző napok gyönge szele után ma a 15 csomós szél jelentette a próbatételt a szörfös hölgyeknek. Ez persze a menőknek nem okozott fejfájást: egy második és két első helyezéssel továbbra is az izraeli Lee Korzits vezet, a brit Bryony Shaw egy első, egy második és egy harmadik hellyel a második helyen áll, míg a harmadik helyet a spanyol Marina Alabau tartja a brit versenyzővel megegyező mai futameredményekkel. A világranglistát vezető spanyol Blanca Manchon egy mai futamgyőzelemmel, egy második és egy nyolcadik hellyel a 13. helyre jött fel az első két futamos kapálás után, Detre Dia javított, és kiegyensúlyozott versenyzéssel (13., 16., 14.) a 38 helyen áll, ami akár kvótát is jelenthet, míg Cholnoky Sára 52. a mai 26., 14., 18. helyeivel.

 

Laser Radial

A Laseres hölgyeknél más a helyzet: a remek vitorlázó körülmények drámai változásokat hoztak. A mai első futam a rajtnál még 11-15 csomós volt, később felerősödött 20 csomóra, és finom hullámokkal gyakorlatoztatta a versenyzőket. A sárga csoportban az utóbbi két VB bajnoka, a finn Sari Multala magára talált, két futamot is nyert remek rajtjaival, így feljött a 7. helyre. A második futamban mögötte végző és még egy második helyet begyűjtő belga Evi van Acker továbbra is vezeti az összetettet. A mai utolsó futamot a brit Alison Young nyerte, aki így negyedik helyen várja a folytatást. A kékek között az első futamot a brit Charlotte Dobson nyerte meg, ráadásul még egy harmadik helyet is szerzett, így a korábbi 34. helyét ejtve feljött a 19. helyre. A mai második futammal az ír Annalise Murphy begyűjtötte második futamgyőzelmét, és a mai másik két futamban szerzett második és negyedik helyeivel az összetettben is a remek 2. helyen áll. A világranglistát vezető holland Marit Bouwmeesternek az ötödik (a mai harmadik) futam kellett, hogy végre bezsebeljen egy futamgyőzelmet (két második és egy harmadik helye már volt, a kevésbé dicsőséges 10. helyét ejtette, így összetettben ő a harmadik. Héjj Viki a mezőny végén, a 102. helyen áll.

 

Női párosversenyzés

A 13-18 csomós szél néhány csapatnak már kihívást jelentett a B-csoportban, ahol sikerült immár 43 páros futamot megrendezni. Délelőtt kemény csatát vívott a franciák világbajnok egysége (Claire Leroy) a spanyol Silvia Roca egységével, délután pedig az ausztrálok kettes számú hajója (Olivia Price) a svédek egyes számú és a hollandok kettes számú csapatát is legyőzte. Összetettben vezet a FRA-1 (Claire Leroy) és az AUS-2 (Olivia Price), utánuk holtversenyben 5 egység áll.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr303446456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása