Az ausztráliai VB harmadik napján a női párosversenyek mellett megkezdődtek a flottaversenyek is négy hajóosztályban - továbbra is gyengeszeles körülmények között.

 

A női párosversenyzőknél az A-csoport immár 63 futamon van túl a selejtező körben.

 

Meglepetésre a német Silke Hahlbrock csapata elvette az idei Év vitorlázójának választott amerikai Anna Tunnicliffe veretlenségét, amire az sem volt mentség, hogy az amerikai hajó kihalászott egy kupac hínárt. Hogy nem volt véletlen a német futamgyőzelem, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Tunnicliffék legyőzését megelőzően Hahlbrock csapata az eddig ugyancsak veretlen ausztrál Nicky Souter csapatát is megverte. Pillanatnyilag veretlenül egy hajó áll, a finn Silja Lehtinen csapata. Összetettben: 1. FIN (Silja Lehtinen), 2. holtversenyben AUS-1 (Nicky Souter), NZL (Stephanie Hazard), RUS (Jekatyerina Szkudina).

A nehézsúlyú egyszemélyes férfi hajóosztályban, a Finnben az ötszörös világbajnok brit Ben Ainslie korán robbantott, hiszen a sárga flotta mindkét futamát megnyerte. Az első futamban ez simán, rajt-cél győzelemmel ment neki, a másodikban az ötödik helyről küzdötte fel magát hátszélben, a jelenlegi világbajnok honfitársát, Ed Wrightot legyőzve. A kék flottában a 2004-es olimpiai ezüstérmes spanyol Rafa Trujillo az első futamot ugyancsak rajt-cél győzelemmel fejezte be, míg a másodikat az első futam elszúrása után a holland Pieter-Jan Postma nyerte meg. Trujillo a második futamban ment egy harmadikat, így második helyen áll Ainslie mögött. Összetettben harmadik helyen a 2008-as ezüstérmes amerikai Zach Railey áll egy második és egy ötödik hellyel. Beliczay Marci az 56., Pál Gaszton az 58., Hirschler Richárd a 65. helyen áll.

A férfi könnyűsúlyú párosversenyben, a 470-eseknél ugyancsak finn győzelemmel indult a nap: a Joonas és Niklas Lindgren testvérpár nyert a sárga flottában jó fél perc előnnyel az izraeli Kliger Gideon - Eran Sela páros előtt. A második futamban Mathew Belcher és Malcolm Page nyert a Lindgren testvérek előtt. A kék flottában az új-zélandi Paul Snow-Hansen - Jason Saunders páros végig stabilan vezetett az első futamban, amit meg is nyertek. A második futamot a brit Luke Patience - Stuart Bithell páros nyerte meg a horvát  Sime Fantella - Igor Marenic és a talján Gabrio Zandona - Pietro Zucchetti egység előtt.

A női szörfösöknél a gyenge szél nem várt eredmény hozott a sárga flottában: a világranglistát vezető spanyol Blanca Manchon két futam után csak 46. (!), míg honfitársa, Marina Alabau 12. helyen várja a folytatást. A kínaiaknak viszont bejött a kis szél: mind a négy versenyzőjük az első tízben található összetettben. A kék flottában az izraeli Lee Korzits és az olasz Laura Linares nyertek futamot. Detre Dia az 52., Cholnoky Sára a 61. helyen áll.

A női egyszemélyes Laser Radialban a belga Evi van Acker domborított: a sárga flotta mindkét futamát megnyerte. A kék flottában a viágranglistán harmadik cseh Veronika Fenclova és a holland Marit Bouwmeester hasítottak - az előbbi egy első és egy harmadik hellyel, míg a világranglistát vezető holland egy második és egy harmadik helyet futott. Héjj Vikinek nem ment a nap, a 101. helyen áll.

Eredmények itt, ha valakinek van kedve bogarászni.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr553443810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása