Hírblokk

2011.07.21. 10:30

Sok méter hajó - sok pénz, erősszeles futamok, klasszikus darabok.

 

AudiMedCup_Sardinia_wind.JPG

 

 

- A Perini Navi cég két 60 méteres hajó építésébe fogott, melyeket 2013-ban, illetve 2014-ben adnak majd át tulajdonosaiknak (figyelem: papírról árulták ki!). A cég csendesen megjegyezte azt is, hogy ezzel a tavalyi 126 millió eurós forgalmuk idénre bő 10%-kal nőtt, és 140-re emelkedett. Valamint tavaly produkáltak egy 7,7 millió eurós adózás előtti nyereséget.

 

- Szardínián a könnyed próbafutam után beköszöntött a keménység: 30 csomó körüli erővel fújt a Misztrál, de a Rendezőség elszánt volt: vízre vitte a mezőnyt. A Container volt a nap nyertese, első és második helyet gyűjtöttek be, ezzel jelenleg vezetnek.

 

AudiMedCup_Sardinia_1stday_01.JPG

 

AudiMedCup_Sardinia_1stday_02.JPG

 

 

Hamish Pepper (NZL), taktikus - Container: kiváló napot tudhatunk magunk mögött. Minden összejött, aminek kellett. Az első futamban harmadiknak értünk fel, aztán bőszélben jó vonalat kaptunk el, és elsőként értünk le. Ráadásul nagyon gyorsak vagyunk, és Markus (Wieser, a kormányos - iSail) jól viszi a hajót. A második futamban utolsónak értünk fel, így elsőként halzolhattunk a szélfordulóra, amire előrébb repített bennünket. Meglepő volt a Quatum Racing produktuma (6,6), hiszen ők egyébként egy meglehetősen állandó jó szinten teljesítő csapat.

 

AudiMedCup_Sardinia_1stday_03.JPG

 

Az állás két futam után:

1. Container (GER), 1+2=3 pont
2. Audi Sailing Team Powered by All4One (EUR), 4+1=5
3. RÀN (SWE), 2+5= 7
4. Audi Azzurra Sailing Team (ITA), 5+3=8
5. Synergy Russian Sailing Team (RUS), 3+7=10
6. Bribón (ESP), 7+4=11
7. Quantum Racing (USA), 6+6=12
8. Gladiator (GBR), 9(DNC)+9(DNC)=18

 

 

AudiMedCup_Sardinia_1stday_04.JPG

 

 

- Cowes-ban 71 klasszikus gyűlt össze, hogy a British Classic Yacht Club rendezésében és a Panerai támogatásával kicsit élvezzék a vitorlázást, meg gyönyörködjenek egymás hajóiban. A hivatalos galériát elnézve nem unatkoznak.

 

 

(fotók: 1,5: Ian Roman; 2,4: Stefano Gattini; 3: Pedro Martinez)

(forrás: ScuttleButt, medcup.org, ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr113439715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása