Hírblokk

2011.01.29. 11:10

Elit lista, Audi mindenhol, levegőben sétáló vitorlázók.

 

- A World Match Racing Tour rendezősége nyilvánosságra hozta annak a kilenc versenyzőnek a listáját (Tour Card Holders), akik biztosan részt vesznek az 1,75 millió USA dollár összdíjazású sorozaton. Ismerősen csenghet valamennyi, elvégre aki idáig eljut, már van neve a szakmában.

A korábbi bajnokok közül: Peter Gilmour (AUS) YANMAR Racing, Ian Williams (GBR) Team GAC Pindar, Jesper Radich (DEN) Radich Racing Team.

Franciaország képviseletében Mathieu Richard, aki igen közel állt a 2010-es sorozat megnyeréséhez, és Damien Iehl, mindketten a French Match Racing Team tagjai.

Ott lesz még az olimpiai és AC-kampányt folytató Francesco Bruni (ITA) a Mascalzone Latino színeiben, valamint Johnie Berntsson (SWE), a saját nevével fémjelzett csapat élén.

Végül, de nem utolsó sorban, két ifjú tehetség, akik megpróbálnak kibabrálni az "öregekkel": Torvar Mirsky (AUS), Mirsky Racing Team és Phil Robertson (NZL), WAKA Racing Team. Előbbi, bár még csak 24 éves, negyedszer vesz részt a küzdelmekben, 2009-ben második lett, 2010-ben harmadik.

A válogatásnál elég sok szempontot vettek figyelembe a kiírók, mire eljutottak a végső döntésig. Érdemes végigböngészni őket:

1: vitorlázó tudás

2: jelenlegi pozíció a WMRT vagy az ISAF ranglistáján

3: korábbi pozíció a WMRT vagy az ISAF ranglistáján

4: pénzügyi terv

5: aktivitás más vitorlás tevékenységekben

6: médiaérzékenység, inter- és proaktív közönségkapcsolatok

7: üzleti és logisztikai kötelezettség-vállalás az egész szezonra

8: szponzor kiszolgálási képesség

9: a csapat bemutatkozó anyaga

 

- Az Audi, mint név továbbra sem csak a MedCup Series-t támogatja, hanem az All4ONE csapatot is, újabb három évig. Sydney-ben építés alatt áll az új hajó, amivel dobogós helyre kívánnak jutni mind a sorozatban, mind a világbajnokságon. A teljes és hivatalos név: Audi Sailing Team powered by ALL4ONE, a tervező a Judel - Vrolijk iroda, kiviteleznek McConaghy-ék. Jochen Schümann, három olimpiai érem és két AC-győzelem birtokosa, aki továbbra is szkipperként irányítja a legénységet, komoly elvárásokkal néz a szezon elé: először is, nagy hálásak vagyunk, hogy az Audi-nak köszönhetően továbbra is részt vehetünk a versenyeken. Az új hajóval az első háromban szeretnénk végezni az összetettben, és az öt állomás legalább egyikéről győztesként távozni.

Schümann munkáját, taktikusi pozícióból Sebastien Col (FRA) segíti.

 

- A múltkor megtekinthettük, hogy borul egy Moly. Most ugyanezt nézzük 49er-rel! A helyszín Miami.

        

49er_capsize_01.jpg     

49er_capsize_02.jpg 

   49er_capsize_03.jpg

 

49er_capsize_04.jpg

 

49er_capsize_05.jpg

 

49er_capsize_06.jpg   

49er_capsize_07.jpg

                 

(fotók: Ingrid Abery)

(forrás: wmrt.com, medcup.org, Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr463439658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása