Ugyan a hír nem unikális, hiszen más hazai forrás is leközölte, mégis figyelemreméltó, és a minimum, hogy minél többször elhangozzék: a mozgáskorlátozottak számára kifejlesztett hajóosztályban egyéni és páros számban is magyar győzelem született Rutlandben.

Magyar egység az élen az Access 303 Világbajnokságon

Access 303 hajóosztályban, amelyben világszerte 1800 hajót vitorláznak, és amelyben már 10 országban, köztük Magyarországon is működik osztályszövetség, 4 magyar versenyző indult el a VB-n. Nemes Botond és Nemes Csanád párosban, Pegan Zoltán egyéniben és párosban Mircsev Évával. Az utóbbiak célja az volt, hogy megvédjék 2007-ben Kanadában szerzett elsőségüket (ez mennyire mozog a köztudatban?), ami sikerült is, sőt duplán.

Access 303 egyszemélyes osztályban Pegan Zoltán lett a világbajnok az ausztrál Chris Rustin és a francia Gerard Eychenne előtt. Access 303 párosban pedig Pegan Zoltán - Mircsev Éva kettős nyert a brit Andi Garcia - Ian McNair, valamint a japán Kenji Sasahara - Yumiko Suzuki páros előtt. Nemes Botond és Csanád ebben a hajósztályban a 16. helyet szerezték meg.

Büszkeségfalra fel!

(forrás: Magyar Vitorlás Szövetség)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr403439562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása