Előző két bejegyzésünkben (Rohanás és Tényleg repültek) a képek domináltak, most kicsit olvassunk. Hogyan értékeltek a nagyok!

 

 

Dean Barker (NZL), skipper és kormányos, EMIRATES TEAM NEW ZEALAND (NZL): nehéz sorozatkezdés volt. A helyszín trükkös és nehezen kiismerhető, nem is kezdtünk valami jól. Az első két futamban az elvártnál gyengébben vitorláztunk, a harmadikban magunkra találtunk, utána pedig nagyon, nagyon jó formánkat hoztuk. A verseny további részében mindent elértünk, amit akartunk, egyenletes teljesítményt nyújtottunk, ezzel hagytuk magunk mögött a többieket, akik nagyokat hibáztak. Ez volt az alapvető különbség köztük és köztünk. Eleve magas a színvonal, a csapatok futamról-futamra és eseményről-eseményre fejlődnek. Így tudható, hogy szerencsésnek mondhatjuk magunkat, amiért az élről várjuk a folytatást. Igaz, még van hátra 40 futam, az útnak csak az ötödénél járunk. Sosem vitorláztam korábban Cascais-ban, csak egyszer a folyón, de az egy kisebb alkalom volt, versenyezni most tudtam először. Pazar körülmények voltak, imádtam, pedig eleinte azt hittem, sokkal egyszerűbb dolgunk lesz.

 

Itt végre kiengedtek

 

Jochen Schümann (GER), skipper, Audi ALL4ONE (FRA/GER): az elmúlt évek leggyönyörűbb helyszínén jártunk ez alkalommal. Egész jó időnk volt, reggel egy kis eső, de aztán megjött a szél. Sok szél. Pöffös, forgolódó szél, amiben igazi kihívás volt számunkra a minél jobb eredmény elérése. A második hellyel maximálisan elégedettek vagyunk, tökéletes volt az egész hétvége. Ez több is, mint amire számítottunk. Az utolsó napon jól akartunk vitorlázni, de nem volt szükséges nyerni. A második futamban a Rendező hajónál rajtoltunk, és a kreuzbójánál elsők is lehettünk volna, de nem volt gond a második pozícióval sem. Aztán a spinakker schottja beakadt az orrsudár alá, és amíg ki nem szedtük onnan, golyó nélkül kellett haladnunk, ami sok-sok méterünkbe került. A hatodik helyünk nem baj, az összetett eredményt nézzük, ráadásul mindkét menetben az Artemis és a TeamOrigin előtt futottunk célba, és ez számított igazán. A csapat számára világos volt, hogy ilyen szélviszonyok között tiszta, haváriamentes versenyt kell produkálni, és ezt teljesítettük is.

José María Ponce (ESP), skipper, Puerto Calero (ESP): meg vagyunk lepve. Semmit sem tudtunk arról, mi várható itt, hogyan állnak a csapatok. Végül olyan előnnyel nyertünk, amire korábban sosem volt példa. Persze nyilvánvaló, hogy ez nem reális kép, a többiek még alakulóban vannak, csak mi nem változtattunk tavalyhoz képest, ebből adódott az előnyünk. A következő alkalomra mindez változni fog, kemény csatában lehet majd csak előre kerülni.

Az ominózus eseménynek Marseille ad otthont június 15. és 20. között.

(fotó: Francesco Ferri)

(forrás: medcup.org)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr953439548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása