Les Voiles de Saint Barth

2010.04.16. 11:16

A vitorlázásban az (is) a szép, hogy sokszínű: lehet szkiffel karcolni a vizet és 300 lábas szuperjachttal döngetni. Nézzünk az utóbbiakra is egy példát: a kishajósnak éppen nem nevezhető versenyek sorában a múlt héten ért véget a Les Voiles de Saint Barth 2010 regatta. A számok nyelvén: 5 versenyosztály, 23 csodaszép jacht, 200 vitorlázó - a vízen képviselt értékkel pedig bármelyik nagyvállalati pénzügyes elégedett lenne a céges számláján. Vitorlázni persze itt is tudni kellett...

             


 

A jachtok és legénységük 5 osztályban (klasszikus, többtestű, verseny, versenycirkáló, szuperjacht) és 4 futamon mérettek meg ideális körülmények közepette: gyönyörű környezet, napsütés, meleg, 20 csomó körüli kifújt szél.

A 4 futam mindegyike különböző pályán zajlott, csupán abban egyeztek, hogy mindegyik nagyjából 20-30 mérföldes tengeri hajózással volt teljesíthető a látványos partvidék mentén.

Az egyes osztályokban elég egyértelmű győzelmet láthattunk, bár csatározás volt bőven.

 

                   

A klasszikus jachtok között Donald Tofias Wild Horses és Faraday Rosenberg White Wings nevű szépségei (ez utóbbinál a kifejezés nem túlzás, a legénység kizárólag hölgyekből állt) vívtak szoros csatát és osztoztak az első és második helyeken. A küzdelemből végül a White Horses került ki győztesen.

A többtestűek mezőnye egy résztvevőre korlátozódott: az Escapade nevű Jaune katamarán azonban szépen teljesítette a pályákat, a többi mezőny éllovasaival együtt.

A versenyhajók között a Lost Horizon nevű J 122-es győzött kiütéssel felérő négy nyert futammal, második a Puffy nevű Swann 45-ös, hamradik a Black Hole nevű First 40.7-es lett.

A versenycirkálók osztályában a L'esperance nevű First 45 F 5-ös végzett az élen ugyancsak négy nyert futammal, a Speedy Nemo Dufour 34-es és a Pocket Rocket nevű J 109 / Irlande előtt.

                 

            

A szuperjachtok közül kimagaslott a Maxi osztályú Rambler, bár nyert futamot a fedélzetén vitorlázócsillagokat (Loick Peyron, Peter Holmberg) felvonultató Sojana nevű Farr 115-ös, és a Swan 601-es Moneypenny is szépen vitorlázott.

           

            

(Szöveg és képforrás: Les Voiles de Saint Barth)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr603439531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása