Hivatalosan bejelentették, hogy az eseménysorozat közel-keleti helyszínéül az Egyesült Arab Emirátusok egyikét választották. A rendező a Mina Seyahi-ban található Dubai International Marine Club, nem messze Palm Jumeirah-tól.

 Fő támogató az Emirates Airline, amely a csapatok, támogatók és nézők jó részét is szállítja majd a helyszínre. A várható indulók: Emirates Team New Zealand, Artemis, BMW Oracle Racing, Azzurra, TEAMORIGIN, Mascalzone Latino, Synergy, All4One és újoncként a francia Aleph Sailing Team.

 A lebonyolítási rend a jól megszokott: két ötnapos selejtezőkör, majd a kétnapos elődöntők és a döntő. Dubai-ban itt azonban nem ér véget a nyüzsgés, sőt, akkor kezdenek csak rá igazán folytatódik a Sea Dubai Vízisport Fesztivál: Dubai Shamaal World Szörf- és Síbajnokság, Oakley Riot World Wakeboard Tournament, UAE National Day Vízisport Parádé, Mina Mile Nyíltvízi Úszóverseny, Jet Ski Verseny, hagyományos 43 lábas Dhow-k vitorlás bajnoksága, a Class One World utolsó állomása és az XCat Powerboat Világbajnokság.

 Mindennek fővédöke Őméltósága Majid bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk - csak, hogy megadják a módját.

 

LV_Dubai_press.jpg 

 A képen balról-jobbra: hosztessz, Grant Dalton (Emirates Team New Zealand csapatvezető), Saeed Harib (Dubai International Marine Club vezérigazgató), Őméltósága Majid bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk (Dubai International Marine Club elnök, Emirates Airline elnök és vezérigazgató), Yves Carcelle (Louis Vuitton elnök és vezérigazgató), Paul Cayard (World Sailing Teams Association elnök és az Artemis szkippere), hosztessz.

 

(fotó: Sail-World)

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr783439470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása