A Louis Vuitton Trophy jövő évi első állomása Auckland-ban lesz. Ezt eddig tudtuk. Március 10-én kezdődik. Ezt is. A költségeket kissé mérséklendő, csak két hajót szállítanak a helyszínre, nem négyet, ahogy azt idén megszokhattuk, és jövőre, a többi eseményen is lesz. Az igaz csavar itt jön a sztoriba: szintén március 10-én nyit Auckland Nemzetközi Hajókiállítása. A két rendezvény szervezői összefogtak, hogy egyrészt csökkenjen a rezsi, másrészt nőjön a figyelem mindkét helyen.

 

Hajók, víz, város.

 A kiállításnak helyt adó Viaduct Harbour neve nem ismeretlen a versenyvitorlázásban sem, lévén a 30-adik és 31-edik America's Cup helyszíne volt néhány éve. Az akkor felépített bázisok ma is léteznek, a tervek szerint kicsit kipofozzák őket, átalakítják a jelenkor kihívásainak megfelelően, és már nyithatják is a kapukat. A kikötőt átrendezik arra a pár napra, távolabbi pontjait híd köti majd össze egymással. És így a Louis Vuitton Trophy is fennakadások nélkül futhat.

 

AIBS2010 Layout.JPG

 

A tervek szerint a két rendezvény együtt bonyolítása plusz média- és hajós körök érdeklődésére tart majd számot.

 

Madártávlat.

 

(fotók: Richard Gladwell)

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr93439456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása