Francesco Bruni még a verseny előtt nyilatkozott: nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ikonnak számító vitorlás márkát újra visszakapunk, és mindebben én is részt vehetek.

 

Győztes és kupa

 

  A Yacht Club Costa Smeralda csapata 1983-ban mutatkozott be a nemzetközi vitorlázásban a Louis Vuitton Cup-on, ám 1987-tel eltűntek a palettáról. Egy hónapja leheltek újra életet önmagukba. A visszatérés olyan jól sikerült, hogy a döntőben először 25, másodszor 17 másodperccel győztek. Idáig persze el kellett jutni. A selejtezőkről, ha vázlatosan is, de hírt adtunk (első rész, második rész), nézzük, hogyan alakult az elődöntő:

  "A" csoport: Emirates Team New Zealand - Synergy : 2-1

  "B" csoport: Azzurra - TeamOrigin : 2-1

  A harmadik helyért még szombaton a Synergy 1-0-ra legyőzte a TeamOrigin-t, utána következett vasárnap a döntő. Amelynek során az olaszok nem nagyon hagytak esélyt ellenfelüknek. Minden bóját előttük vettek, legalább 13 másodperc előnnyel. Dean Barker, az ETNZ szkippere nem nagyon tudott mit mondani: jók voltunk, de ők még jobbak. Sokkal jobbak.

 

Schottcsere - ETNZ

 

  A győztes csapat: Francesco Bruni (szkipper), Tommasso Chieffi (taktikus), Tom Burnham (stratéga), Bruno Zirilli (navigátor), Daniele De Luca (nagyvitorla trimmer), Stefano Rizzi (fock trimmer), Pierluigi De Felice (spinakker trimmer), Gabriele Bruni (trimmer), Piero Romero (csörlő), Nicola Pilastro (nagyvitorla csörlő), Massimo Galli (baloldali csörlő), Francesco Scalici (jobboldali csörlő), Cristian Griggio (pitman), Luca Albarelli (árboc), Pietro Mantovani (mid-bow), Matteo Auguadro (bowman) és Michele Cannoni (pit assist).

  (Elnézést, hogy néhol meghagytuk az angol kifejezést, de talán érthetőek.)

 

Gicces búcsú.

 

 

 A teljes végeredmény:

1.: Azzurra

2.: Emirates Team New Zealand

3.: Synergy

4.: TeamOrigin

5.: All4One

6.: BMW Oracle Racing

7.: Artemis

8.: TFS-Pauges Jaunes

 

(fotók: 1,3: Bob Grieser, 2: Paul Todd)

(forrás: louisvuittontrophy.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr63439440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása