Az élmezőny Proto hajói után beérnek az első Serie típusok is Bahia-ba, szépen gyűlik a nép Brazíliában.

 

Az első, aki átért, Thomas Ruyant (FRA - Faber France) lett, ideje 18 nap, 20 óra és 16 perc, ami 6,92 csomós átlagsebességet jelent a távra. Funchalban (Madeira) 3 óra és 35 perc hátránya volt Bertrand Delesne-hez (FRA) képest, aki a szakaszgyőztes célba érésekor még 43 tengeri mérföld távolságra vitorlázott, ezt nem bírta elég gyorsan megtenni, így, mint később véglegessé vált, az idei Transat abszolút győzelmét Thomas Ruyant szerezte meg. Teljes versenyben töltött ideje 24 nap, 23 óra és 38 perc, ez 7,14 csomós átlag.

 

Érkezés teljes vitorlázattal - Thomas Ruyant

 

Delesne beért másodikként, bő négy és fél órával ellenfele után, összetett ideje 25 nap, 1 óra és 6 perc (7,12 csomó). És, hogy ne törjön meg a minta, a harmadikként érkező Henri-Paul Schipman (FRA) is a második szakaszon elért helyezéssel megegyező pozícióban zárta az összetettet (25 nap, 3 óra és 26 perc - 7,09 csomó).

A Serie osztályban ennyire nem egyszerű a helyzet, ott Charlie Dalin (FRA - nincs szponzor) ért elsőként célba (20 nap, 6 óra és 36 perc), összetett ideje 27 nap, 7 óra és 28 perc (6,53 csomó). A végeredmény nagyban függ Francisco Lobato (POR) idejétől, előnye ugyanis 22 óra Charlie-hoz képest.

 

Szakaszgyőzelem és várakozás - Charlie Dalin

 

Az első 10 (Proto):

 1.: Thomas Ruyant (Faber France)

 2.: Bertrand Delesne (Entreprendre Durablement)

 3.: Henri-Paul Schipman (Maisons de l'Avenir Urbatys)

 4: Stéphane Le Diraison (Cultisol Marins sans frontières)

 5.: Fabien Després (Soitec)

 6.: François Cuinet (Plan Jardin)

 7.: Nicolas Boidevezi (Défi GDE)

 8.: Laurent Bourgues (Prim Soins)

 9.: Matt Trautman (Mini Mac)

10.:Pierre Brasseur (Nord Pas de Calais - Ripolin)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr603439415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása