41. Kékszalag - a 8. óra

2009.07.03. 17:00

A webtévén Straub Elek, a Magyar Vitorlás Szövetség  elnöke bátorította a versenyzőket, hogy ne veszítsék el kedvüket csak azért, mert Litkey Farkas megint vezet és a kilencedik győzelem felé tart. Alapvetően igaza van, de szerintem nyitott kapukat dönget: aki vitorlázik, az nem csak a győzelemért teszi. Pártai Lucia pedig az északról érkező zivatarokra figyelmeztet, amiből most a keleti medencébe már érkezett eső, de még várható zuhé, akár a nyugati medencében és éjszaka is.

Az első öt helyezés nem változott, Litkeyék már a Keszthelyi-öböl bejáratánál járnak, továbbra is stabil délnyugati szélben, brutális méretű top reacherrel vitorláznak, már közel 3 km előnnyel, de az öbölben leállni látszik a szél. A Raffica nem reffelt ki, az RC44-es génuával tóközép felé tartva szépen feljött rájuk. A Sponsor Wanted viszont kireffelt, így tartja a Mediacontact-Avatart.

Keszthelynél megjött az északnyugati szél. Ez is a Brokernet-Uniqua előnyére válik: nekik kevesebbet kell krajcolniuk a bójához. Így nem csoda, hogy már háromnegyed előtt vették a keszthelyi bólyát. Mehet fel a spinakker!

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr263439329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása