Üzenet Fa Nándornak

2015.12.03. 10:48

Az egyik vezető nemzetközi vitorlás oldalon érdekes megközelítésben olvashatnak az érdeklődők híres hazánkfiáról. Nem voltunk restek lefordítani a cikket.

   

soh-madeira.jpg

 

"A Fa Nándor által tervezett, és nagyban az ő közreműködésével épített Spirit of Hungary, mellyel a szkipper és társa bő száztíz nap alatt lötyögte körbe a Földet a Barcelona World Race során, továbbra sem tűnik megbízható hajónak. Egy hónappal ezelőtt, az időjárás által rendesen megtizedelt mezőnyű Transat Jacques Vabre versenyen, árbocát vesztette Madeira közelében. Kormányosa az elmúlt hetekben Funchalban dekkolt, míg végül egy meglehetősen rövid szükségárbocot sikerült összerakni, ezzel próbálnak most visszajutni északra, az új árboc és a Vendée Globe rajtjának helyszínére.

Egy erős, ám lassú hajóval soha senki nem fog Vendée Globe-ot nyerni, és bár a rajongók oda vannak a szerethető utolsó helyezettekért*, csak remélni tudjuk, hogy Fa Nándor több évtizedes tapasztalata továbbra is segíti a végeláthatatlan számú probléma megoldását."

*KIEGÉSZÍTÉS TŐLÜNK:

- 2012-2013-ben a világ hetvenhét napig rágta a körmét, hogy a Francois Gabart - Armel Le Cléac'h párosból végül ki ér előbb célba, ugyanakkor fél szemét mindenki a mezőny végén kullogó Tanguy De Lamotte-on és Alessandro di Benedetto-n tartotta: előbbi a fejlődő világban élő, szívbeteg gyerekek műtétjére gyűjtött adományokat útjával, míg utóbbi saját bevallása szerint is nyaralni ment, a mezőny egyetlen fix tőkesúlyos (normál körülmények között a leglassabb) hajójával vitorlázott körbe, miközben salátát termesztett a fedélzeten.

 

 

- 2008-2009-ben Michel Desjoyeaux rekordidővel (84 nap, 3 óra, 9 perc) nyert, míg az osztrák Norbert Sedlacek hozta a pályakulcsot 126 nap, 5 óra, 31 perces idővel, hobbivitorlázóként.

 

 

Az a bizonyos Vendée Globe november 6-án rajtol a franciaországi Les Sables D'Olonne-ból.

Itt az eredeti cikk: sailinganarchy.com

 

fotó: spiritofhungary.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr68135160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása