Elsőre első. Frappánsan így foglalhatnánk össze Francois Gabart (MACIF) teljesítményét a 2012-13-as Vendée Globe-on. A mindössze 29 éves breton vitorlázó első alkalommal állt rajthoz a földkerülő versenyen és elsőre meg is nyerte, ráadásul rekord idő - 78 nap, 2 óra, 16 perc, 40 másodperc - alatt, így ő a verseny történetének a legfiatalabb győztese.

  

vg_gabart_arrive.jpg

Gabart hét évesen kezdett vitorlázni, amikor családjával egy évet a vízen töltött. Innentől kezdve életét végigkísérte a vitorlázás, később a versenyzés is. Végigjárta a szamárlétrát, Optimisttől az olimpiai osztályokig. A szólóvitorlázásban több komoly eredményt is elért, kétszer diák kategóriában megnyerte a vitorlás Tour de France-t, majd 2010-ben ő lett az egykezes országos bajnok. A MACIF-ra egy kiválasztó verseny után került, amelynek része volt több atlanti átkelés is.

  

vg_lessables.jpg

Így várták a nyertest Les Sables d'Olonne-ban

 

A befutót élőben közvetítik a verseny hivatalos oldalán, valamint elkészült a hetvennyolcadik napi videó-összefoglaló is:

    


Vendée Globe Live (direct, version française) by VendeeGlobeTV

   


Day 78 Highlights by VendeeGlobeTV

  

 Francois Gabart útja képekben Facebook oldalán látható, blogunk válogatását a hivatalos fotókból pedig saját Facebook oldalunkon találják.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr825046322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása