A 20 csomóig felkúszó szélben két orosz és a portugál csapat hozta ki a legtöbbet magából és hajójából az idei Bajnoki Sorozat második állomásán. Cascais a legjobb arcát mutatta.

RC44_Cascais_2012_match_01.jpg

 Ed Baird (USA) idén csatlakozott a Synergy Sailing Team-hez, és úgy fest, elég komoly hatással volt a legénységre. A brigád hetedik helyen végzett a tavalyi párosverseny rangsorban, tegnap viszont egyszer sem kaptak ki, és vezetik az idei összetettet - egy vesztett küzdelemmel.

 Ellenfeleik sokszor hibáztak, ezt ügyesen ki tudták használni, de nem volt azért teljesen sima a napjuk, kétszer is a sírból hoztak vissza futamot. Baird nem győzte dicsérni a csapatot: sokat fejlődött a hajókezelésük és a sebességük is egyre jobb. Remek munkát végeztek, és azt hiszem, mindannyiunknak jól esett a mai jutalom. A holnap kezdődő mezőnyverseny más tészta. Én még tanulom a hajót, valamennyien tanuljuk az osztályt, sok van még hátra, mire abban is jók leszünk.

 A helyi erő, Patrick de Barros (POR) az erre az alkalomra Team Cascais-ra átkeresztelt Aleph-el vetette magát a küzdelmekbe. Három évet kihagyott, így nem csoda, hogy Mathieu Richard (FRA) állt a kormánynál. A portugál konkrétan le volt nyűgözve legénységétől és az osztály fejlődésétől: döbbenetes, milyen magasságokba jutottak. Szuper versenyeket vívtunk, a legénység egyértelműen első osztályú. Nem az uralkodó szél fújt, ennek ellenére Cascais megmutatta, hogy a világ egyik legjobb vitorlázóhelye. Remélem, maradnak a jó körülmények, és verseny közben jól érezzük magunkat.

RC44_Cascais_2012_match_02.jpg

 A bevezetőben említett két orosz csapat másodikja a Team Nika volt, ahol a tulajdonos Vlagyimir Prosikhin a csörlőnél foglalt helyet, míg a kormányt Tomislav Basic (CRO) tartotta kezében. Arányuk hétből öt. Az első állomáson hetedikek lettek, azóta sokat edzettek, remélik, hogy ez meg is fog látszani. Elszánásban nincs hiány.

 És ki másé is lehetne a zárszó, ha nem az alapító atyáé. Russell Coutts (NZL) idén először vett részt a küzdelmekben, a Katusha kormányánál állt: jó volt újra egytestű hajóban versenyezni, fantasztikusak voltak a körülmények, igazi élményvitorlázás jutott mára. Tavaly Rovinj-ban kormányoztam utoljára, de nem éreztem, hogy kihagytam volna - tisztára, mint a biciklizés.

 Ha valaki mindezt mozgóképen is szeretné látni, az csak indítsa el az alábbi videót:

 A további menetrend szerint vasárnapig tart a mezőnyverseny, tervezett rajtidő délben, és aki azonnal hírekre kíváncsi, az az osztály honlapján a blog-ban követheti a futamokat.

 Cascais RC44 Cup, párosverseny:

1.: Synergy Sailing Team, 6 pont

2.: Team Cascais, 5

3.: Team Nika, 5

További eredmények itt.

(forrás. rc44.com)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr944347501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása