Hírblokk

2012.01.11. 11:40

 VOR a harmadik szakasz előtt, érdekes mellékszál a Jules Verne Trophy krónikájában, kvalifikált és megnevezett franciák.

 

- Menetrend Abu-Dhabiban:

január 12.: Pro Am Race,

január 13.: Etihad Airways In-Port Race (kikötői futam) - a győztesnek hat pont jár,

január 14.: a harmadik szakasz első adagjának rajta, újabb hat (vagy kevesebb) pontért.

 

 - A téma aktualitását nyilván a legutóbbi rekorddöntés adja. A sztori röviden: volt egyszer egy rekorddöntés, ám azt a franciák nem vették figyelembe. A sztori hosszabban: tudni kell, hogy a cél ilyenkor kettős. Egyrészt van a rekordidő, másrészt maga a díj. Előbbit a WSSRC tartja nyilván, a jogosultsághoz, hogy foglalkozzanak a kísérletező kedvű vállalkozóval, némi adminisztrációs díjat kell kipengetni. Másrészről van a médiakoncepció, amit 20 éve ötlöttek ki, és többek között Florence Arthaud, Olivier de Kersauson, illetve Tituan Lamazou nevéhez fűződik. Nos, ők is tartják a markukat.

 2004-ben Steve Fossett úgy gondolta, hogy a franciák kissé kapzsivá váltak. Elmondása szerint ott romlott el a dolog, amikor Ellen MacArthur komoly szponzorpénzzel a háta mögött szállt be a játékba. A JVT ügyeit intéző szervezet 30 000 eurót kívánt beszedni az amerikaitól, míg ellenlábasaitól (Olivier de Kersauson és Bruno Peyron) mindössze 11 000-t. Ezt ő elfogadhatatlannak találta, úgy vélte, neki is csak annyit kéne perkálnia, mint a többieknek. Ráadásul, hozzájuk hasonlóan csak utólag - ha rekordot döntenek. Patt.

 Így aztán a Cheyenne (vagy ha így jobban rémlik: PlayStation) maxi katamarán, bár 13 napot (!) javított az akkori szintidőn, nem kapta meg a díjat, ellentétben Olivier de Kersauson-nal (Géronimo). Pedig ők öt nappal lassabbak voltak.

 

 - Egyetlen nemzet akadt, amelyik mind a tíz számban kvalifikálta magát a Perth-i világbajnokságon az Olimpiára. Ez pedig a francia, és gyorsan meg is neveztek nyolcat az indulók közül: Julien Bontemps (férfi RS:X), Charline Pichon (női RS:X), Jean Baptiste Bernaz (Laser), Jonathan Lobert (Finn), Pierre Leboucher - Vincent Garos (férfi 470), Manu Dyen és Stephane Christidis (49er), Xavier Rohart és Pierre-Alexis Ponsot (Star), Claire Leroy, Marie Riou és Elodie Bertrand (női párosverseny).

 Laser Radialban Saraj Steyaert és Sophie de Truckheim küzd egymással, míg női 470-ben három páros is akad az egy helyre: Ingrid Petitjean és Nadege Douroux, Camille Lecointre és Mathilde Geron, valamint Helene Defrance és Emmanuelle Rol.

 

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr183536494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása