Lassan megkezdődik a harc az érmekért: a női párosversenyzőknél már holnap kiderül, ki lesz a világbajnok, a mezőnyosztályokban közül pedig Laserben és férfi RS:X-ben már az aranycsoportokban küzdöttek a jobbak a hétvégi éremfutamok előtt. A 470-es lányok és a Starosok ma pihenőnapot kaptak.

A női párosversenyzőknél - a mai elődöntők eredményeként - holnap az amerikai Anna Tunnicliffe vezette egység és a brit Lucy Macgregor csapata vitorláznak az aranyért. Az idei Év vitorlázója nem lehet nyugodt, hiszen a britek ma remekül versenyeztek a franciák Claire Leroy kormányozta csapata ellen: a franciák már 2:0-ra vezettek, de az angolok felálltak a hullámvölgyből és megnyerték a következő három párviadalt. A másik párosban az amerikaiak szintén megnyerték az első kettőt, de a harmadik az oroszok Skudina vezette hajójáé lett, de a következő futamban az oroszok kaptak egy büntetőt, és ezzel Tunnicliffék döntőbe jutása eldőlt. Az 5-8. helyekért vívott csaták eredményeként a sorrend: 5. Nicky Souter (AUS-1), 6. Anna Kjellberg (SWE), 7. Mandy Mulder (NED-1), 8. Olivia Price (AUS-2). A döntő futamok holnap délután kezdődnek.

A Lasereseknél a vezető ausztrál Tom Slingsby a következetesség kedvéért ma is behúzott egy futamgyőzelmet és egy ötödik helyet, így már 9 ponttal vezet a brit Paul Goodison előtt, aki ma egy remek második hely mellett ment egy ejtő 23-ikat is. Harmadik helyen az ugyancsak brit Nick Thompson áll Goodison mögött 6 ponttal lemaradva - köszönhetően annak, hogy ma ment egy kilencediket (ez az ejője) és megnyerte az utolsó futamot. Az ő nyakába liheg az ausztrál Ashley Brunning 2, a német Simon Groteluschen további 1 és a svéd Johan Wigforss újabb 3 ponttal lemaradva. A mai második futam kapcsán beszédes, hogy Goodison is őrületről beszélt: a foltos szélben az utolsó kreuzban 15 versenyző volt 100 méteren belül. Sajnos, Berecz Zsombi nem volt ebben a 15-ben: a mai első futamon ugyan 18. lett az aranycsoportban, a másodikban azonban csak 46. - de legalább vitorlázott egy stabil ejtőt. Bakóczy Robi a bronzcsoportban vitorlázott: 17. és 30. helyeivel összetettben 124. helyen áll a holnapi pihenőnap előtt.

A 49eresek mezőnyében az élen álló brit Pink-Peacock páros megőrizte első helyét, bár futamot a második helyen immár csak 6 pont hátrányra feljött dán Toft Nielsen fivérek és a 6. helyen álló brit Evans-Powys duó nyertek. Harmadik helyen csupán egyetlen ponttal lemaradva áll az ausztrál Outerridge-Jensen egység, negyediken pontazonosan az új-zélandi Burling-Tuke páros, ötödiken a dán Warper-Hansen egység állnak.

A férfi szörfösöknél minden futam elég szoros volt, de az összetettben a holland van Rijsselberghe 6 pontra leszakította a világranglistát vezető lengyel Myszkát, aki mögött az izraeli Mashich egy helyet visszacsúszva további 3 pont hátránnyal áll. Az ok egyszerű: a lengyel és az izraeli is ment 1-1 ejtő 12. helyet, míg a holland negyediknél rosszabbat nem ment, ráadásul nyert egy futamot. Futamgyőzelmet ma a másik lengyel éllovas, az összetettben 4. helyen álló Miarczynski és az 5. helyre feljött görög Kokkalaniis szereztek, hatodik a spanyol Ivan Pastor. Gádorfalvi Áron ma középmezőnyöset vitorlázott az aranycsoportban és sajnos egy ejtőt (41.) is beszedett, összetettben viszont 26. Holnap ők is pihenhetnek egyet, szombaton folytatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr393466970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása