Október 14-én megtartott sajtótájékoztatóján a szervezet bejelentette, hogy bár a sorozat mindig is az America's Cup előszobája és edzőterepe volt, nem követik az AC által kijelölt utat.

 

Peter Gilmour, elnök: az America's Cup nagyon izgalmas lesz, ugyanakkor nagy űr támadt, amit mi betölthetünk.

 

Peter Gilmour a sajtó kereszttüzében

 

A jövőre bevezetendő válogatási elvek megváltoztatásával az eddigi kilenc helyett 2013-ban már tizenöt helyszínen zajlanak az események. Ennek köszönhetően új hajótípusokat is megismerhetünk. A pénzdíjat 500 000 dollárral emelik, így 2011-ben 1 750 000 pénzért küzdenek majd a csapatok.

Jim O'Toole, vezérigazgató: megismerhettük az AC terveit, ennek hatására új stratégiát dolgoztunk ki. Felméréseink szerint az indulók 79%-a maradna az egytestűekben való versenyzésnél, míg a nézők 73%-a is inkább az ilyen hajókkal zajló versenyeket nézné.

 

(fotó: Franck Gicquiaud)

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr183439618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása