Repülő nyugdíjas

2020.07.28. 10:17

Sir Robin Knox-Johnston volt az első ember, aki egyedül és megállás nélkül körbevitorlázta a Földet. Akkor (1968. június 14. - 1969. április 22.) ez 312 napig tartott, de még ez az idő is elég volt a Sunday Times által kiírt Golden Globe Race megnyeréséhez. 1996-ban megalapította a Clipper Round the World Race-t, amellyel azóta is tömegeket von be a vitorlázásba. Most pedig élete leggyorsabb menetében volt része.

srkj_britannia_00.jpg

 

Mivel kivágták a hangot, és zenét raktak a videó alá, fontosnak tartjuk megmutatni az alábbi videót is, ahol mindezt nem cselekedték meg. Sőt.

"Sir"-ök egymás között:

- balra Ben Ainslie, ötszörös olimpiai érmes (ebből négy arany), America's Cup győztes*, csapatvezető és szkipper

- jobbra Robin Knox-Johnston, élő legenda.

srkj_britannia_01.jpg

 

* azt a menetet a vitorlás média azóta is hajlamos a sporttörténelem legnagyobb visszatérése jelzővel illetni. És a dolog nem egészen alaptalan.

fotók: sail-world.com; INEOS Team UK

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr1416080658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása