Négy futam, három különböző győztes, izgalmak és egy fantasztikus ötödik menet, 22 csomós szélben. 18 lábas szkiffen sosem unalmas az élet.

18footers_2018auschamp_2_01.JPG

Második nap, első futam (feb. 4. R3): nem telt túl sok időbe a rajt után, hogy a Smeg (Lee Knapton, Mike McKensey, Ricky Bridge) az élre álljon, az első jelnél negyven másodperc (mögöttük a Rag & Famish Hotel - Bryce Edwards jött), az első kör végén egy perc volt az előnyük. Addigra egyértelművé vált, hogy hacsak nem hibáznak óriásit, behúzzák a futamot - így is lett. Komoly csaták zajlottak azonban a mezőny közepén a 10 csomós kelet-délkeleti szélben. A Finport Trade Finance (Keagan York, Matt Stenta, Ed Chapman) képes volt felállni a kilencedik helyről (első pályajel), hogy 2 másodperccel megelőzve a The Kitchen Maker (Scott Babbage, Sam Ellis, Kurt Warner) csapatát, második legyen.

18footers_2018auschamp_2_02.JPG

Második nap, második futam (feb. 4. R4): a forgatókönyv hasonló volt, az első kört vezette a Smeg, újabb sima menet ígérkezett, de keletiesedő szél megtréfálta az élen álló egységet. Legjobban a Yandoo (John Winning, Cam McDonald, Mike Kennedy) reagált a változásra, fenekükben az Appliancesonline-nal (Brett Van Munset, Phil Marshall, Nick Hord) értek fel az utolsó cirkálószakasz tetejére, hogy aztán a finoman frissülő szélben a befutóig kicsit ellépjenek (40 másodperc előny). Harmadiknak bejött az egész nap egyenletes teljesítményt nyújtó Finport Trade Finance.

18footers_2018auschamp_2_03.JPG

Összetettben a Yandoo állt az élen (13 pont).

A két futamot itt tudod visszanézni:

 

Harmadik nap, első futam (feb 11. R5): ezúttal huszonkét csomóig erősödött a kelet-délkeleti szél, a körülményekre tehát nem lehetett panasz. Ismét a Smeg vezette fel a mezőnyt, ám ezúttal az Ilve (Ollie Hartas, Pedro Vozone, Charlie Gundy) sokáig tartotta velük a lépést, de a zárásra elfáradtak, így a Smeg 1 perc, 13 másodperccel előbb futott be. És hogy ki lett a harmadik? Persze, hogy a Finport Trade Finance. Utánuk Appliancesonline, Yandoo, Asko Appliances (James Dorron, Paul Montague, Harry Bethwaite) volt a sorrend.

18footers_2018auschamp_2_04.JPG

Harmadik nap, második futam (feb 11. R6): a kicsit megenyhülő szélben az Appliancesonline brillírozott, hamar az élre álltak, és eléggé elhúztak a többiektől, nekik is az Ilve volt az egyes számú kihívójuk, harmadik helyen pedig... úgyis tudod. A futam egy későbbi pontján azonban ők ketten helyet cseréltek, sőt, a végén a Smeg is előkerült, úgyhogy az Ilve csak negyedik tudott lenni.

18footers_2018auschamp_2_05.JPG

A futamok teljes hosszukban:

 

Az élmezőny állása:

1. Smeg, 18 pont

2. Finport Trade Finance, 21 pont

3. Appliancesonline, 22 pont,

4. Yandoo, 23 pont

5. Asko Appliances, 39 pont

6. Rag & Famish Hotel, 39 pont

 

18footers_2018auschamp_2_06.JPG

 

Folytatás február 18-án, zárás február 25-én.

 

Kövess bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

 

fotók és forrás: 18footers.com.au

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr6013661406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása