Hat J jacht egy pályán

2017.05.02. 14:17

Ahhoz képest, hogy az osztály az 1920-as évek vége óta létezik, sosem versenyezett egy helyen egy időben túl sok egység. Az elmúlt években komoly forradalmat élt meg a társaság, replikák és teljesen új példányok épültek, egy ideje látszott, hogy már 2017 is történelmi év lesz számukra...

j_bucket_0_cb.jpg

Idén három nagy esemény szerepel a leggyönyörűbb vitorlás osztály versenynaptárában, ahol minden csapat igyekszik megjelenni:

- St Barth, március

- Bermuda, június

- Newport, augusztus.

A karibi regattán már túl vagyunk, az alábbiakban az ottani események összefoglalóit tekinthetitek meg. A videókban feltűnő egyéb hajókat hagyjátok figyelmen kívül - ha tudjátok. :-)

Ken Read, szkipper, Hanuman: nem véletlenül használjuk a "történelmi" szót, hiszen ami manapság zajlik az osztályban, az több szempontból is megérdemli a jelzőt: a rajtvonalon sorakozó hajók száma, a versenyzés színvonala, a vitorlázás stílusa, ahogy a legénységek mindent kipréselnek a vitorlásokból, a futamok szoros befutói. Ilyet azelőtt senki sem láthatott, számomra nagy öröm, hogy a részese lehetek.

Az első két napot az 1933-ban épített, tulajdonosa által kormányzott, húsz éve nagyjából állandó legénységgel futó Velsheda (JK-7) uralta, ők a végelszámolásban pontazonossággal lettek másodikak a Hanuman mögött.

 

j_bucket_1_cm.jpg

 

Kövessetek bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

 

fotók: Carlo Borlenghi; Claire Matches

forrás: yachtingworld.com

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr7012473877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása