Huszonegy hajó (tizenegy országból), három osztályra bontva: Mini Maxi (18,29-24,08 m), Maxi (24,09-30,5 m), TP52 (15,85 m). Ez volt az idén tizedszer megrendezett ROLEX Capri Sailing Week mezőnye.

  

RCSW_2014_01.jpg

    

 A TP52-es flotta csak 20-án, kedden csatlakozott a versenyprogramhoz, a két Maxi osztály a Volcano Race-szel melegített be 19-ei rajttal. Az időjárás előrejelzés ismeretében a légvonalban 230 mérföldes túrát Peter Reggio főrendező 310 mérföldes tényleges hosszúságúnak tippelte. Gyenge és közepes szélben abszolút elsőként az Esimit Europa 2 teljesítette elsőként a Capri-Stromboli-Capri távot (27 óra, 16 perc, 44 másodperc), míg korrigált idők alapján a három és fél órával később érkező Robertissima III győzött. Paul Cayard, taktikus, Robertissima III: a Stromboli-nál az Esimit beleállt egy lavórba, amit látva mi nagyobb ívben kerültük a szigetet. A Jethou beljebb próbálkozott, de ők is leparkoltak. És kaptak 1 óra, 12 perc hátrányt Capri-ig…

  

RCSW_2014_04.jpg

   

 Csütörtökön és pénteken semmi jóval nem bíztatott a meteorológia, és lényegében kudarcba is fulladt a két nap: míg előbb egy Capri-kerülés lett volna a program, a szél féltávnál leállt, utóbb kétszer is feleslegesen hagyták el a hajók a kikötőt.

  

Kövessetek minket a Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter oldalunk is...

  

 Szombaton menekült meg a regatta, amikor sikerült egy 20 mérföldes túrát teljesítenie a mezőnynek. A változatos szélviszonyok között a Mini Maxi osztályban a Shirlaf (ITA) győzött.

     

RCSW_2014_03.jpg    

 Második lett a Lupa of London (GBR), harmadik pedig az az egység, akik miatt megírtuk ezt a mondatot: a Wild Joe (HUN).

RCSW_2014_06.jpg

    

 Mini Maxi Racing osztályban a Robertissima III nyerte az összetettet, míg Mini Maxi Racing-Cruising kategóriában a Good job guys (ITA).

  

RCSW_2014_05.jpg

   

 Nem esett még sok szó róluk, de több okból is meg kell említenünk a TP52-es brigádot. Egyrészt, ugye, mert ott voltak, másrészt, mert egyfajta feltámadásuknak lehetünk szemtanúi manapság. Az arany kornak számító Audi MedCup időszak után már annak is örültek, ha hat hajó összejött egy-egy versenyükre, míg most kilencen sorakoztak a rajtvonalon* – és teljesítettek hatot a tervezett tíz futamból. Győzött az Azzurra (ITA).

  

RCSW_2014_02.jpg

    

 *szépen alakul a 2015-re tervezett 10 hajó...

 Komplett eredménylista.

   

 fotók: Carlo Borlenghi

 forrás: regattanews.com

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr696234390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása