Unikum - Gstaad Yacht Club

2013.03.23. 18:49

 "Az az álmunk, hogy egy újabb vízparti vitorlás klub helyett létrehozzunk egy új, globális vitorlás klubot távol a partoktól." - mondta 1998-ban Őfelsége Konstantin görög király, az akkor megalapított egyesület védnöke. És ez az alapelv azóta is áthatja a tagság minden akcióját.

Gstaad_ski_yacht_2012.jpg

  

 Így aztán március második hétvégéjén sí-jacht versennyel ünnepelték születésnapjukat a Svájci Alpokban. De persze elegánsan, GYC-módra: péntek éjjel síverseny a közeli hegyoldalon, majd szombaton párosverseny rádiótávirányítású hajókkal a városi uszodában, gépek generálta szélben.

 Az első ilyen jellegű viadalt 2000-ben tartották, akkor még "barátságos mérkőzés" formájában a Royal Yacht Squadron és a GYC között. Történt ugyanis, hogy előbbinek Peter, utóbbinak George Nicholson lett az elnöke, ők pedig, bizony, testvérek.

 Idénre kinőtte magát a rendezvény, huszonegy csapat nevezett, és tényleg a világ minden részéről érkeztek: Royal Yacht Squadron, Société Nautique de Genève, Bayerischer Yacht Club, Yacht Club de Monaco (mind korábbi nyertesek), Yacht Club Costa Smeralda, Royal Ocean Racing Club, Royal Thames Yacht Club, Nyla ndska Jaktclubben, Norddeutscher Regattaverein, Porto Montenegro (rendszeres indulók), Royal Hong Kong Yacht Club, Royal Norwegian Yacht Club (KNS), St. Moritz Segel Club (újoncok).

 Győzött a Bayerischer Yacht Club 2, amelyik a Star Fleet Basel-t utasította maga mögé a döntőben, további elődöntősök a Nyla ndska Jaktclubben és a Bayerischer Yacht Club 1 voltak, utóbbiak nyertek tavaly. Az ifjúság sem maradhatott ki a jóból, ott a Association des Clubs de Voile Lémaniques 1 nyert. Érdekesség, hogy a felnőtt küzdelem győztesei tavaly juniorként diadalmaskodtak.

         

Gstaad_map.jpg                   

 Peter Erzberger, jelenlegi elnök: annak idején sokan tréfának hitték ezt az egész vitorlás klubosdit, de csodálatos valósággá lett, én pedig nagyon büszke vagyok erre.

 A díjkiosztó vacsora a klubházban zajlott, és nem más volt a díszvendég, mint Knut Frostad.

 Galéria az eseményről itt.

                    

 (forrás: ScuttleButt)

 Mi pedig különleges vitorlás blogként megtalálhatóak vagyunk a Twitter-en és a Facebook-on.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr645164466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása