Bár kétségtelen, hogy a nap hőse Gyurta Dani, mi azért itt mégis a vitorlázásra koncentrálunk, és e tekintetben is jó napot zárt a magyar csapat, elsősorban Berecz Zsombor, aki végre magára talált és a Laser Standard osztály 6. futamában 3. helyen futott be, úgy, hogy az első bólyánál elsőként fordult, aztán az arany-esélyes ausztrál Slingsby és a horvát Stipanovic megelőzték, Zsombor azonban meg tudta tartani harmadik helyét.

12_OG_LSR_Fleet_600.jpg

Fotó: ISAF

Ezzel pedig összetettben feljött a 22. helyre a 49 fős mezőnyben, amelynek következő futama csak holnap után, augusztus 3. lesz. Összetettben továbbra is a ciprusi Pavlos Kontides vezet, aki előző nap két futamot is nyert, és aki igencsak motivált, hogy nyerjen, hiszen ez lenne Ciprus első olimpiai aranya, ettől azonban még igencsak messze van, a második helyen álló Slingsby ugyanis nem könnyíti meg a dolgát, előző, ötödik futamát, amelyen kilencedik lett, kiejtette - erre a hatodik futam teljesítése után van lehetőség.

A mai erős szeles futamok nem mindenkinek sikerültek ilyen jól, férfi RS:X-ben Gádorfalvi Áron sajnos árbocát törte, így a harmadik futamát egy DNF-fel zárta. Egy gyors árboccsere után a negyedik futamban már végig tudott menni, 22. helyen végzett, így összetettben a 34. helyen áll.

Harmadik olimpiai versenyzőnk, Detre Dia női RS:X-ben ma egy 13. és egy 19. helyet ment a két futamban.

Ami a többi hajóosztályt illeti, amelyekben nincs magyar versenyző, Laser Radialban a belga Evi Van Acker és a holland Marit Bouwmeester nyert egy-egy futamot, ám összetettben továbbra is az ír Annalise Murphy vezet. 49er-ben pedig szintén hat futam után az ausztrál páros 13 pontos előnyre tett szert a második új-zélandi csapattal szemben, miután az ötödik futamot megnyerték, a hatodikban pedig második helyen végeztek riválisaik elött.

Aki az esti összefoglalókon kívül esetleg részletekre is kíváncsi, annak Facebook-oldalunkat ajánljuk. Ott gyorshírekben tudósítunk az aktuális futamokról.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr854691034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása