Tíz kérdés - Ken Read

2012.04.11. 10:34

 Brit sajtó, The Telegraph. Sorra veszik a Volvo Ocean Race szkippereit. Ez történetesen a harmadik interjú, ígérjük, megkeressük a korábbiakat, és igyekszünk nem lemaradni a következőkről.

10questions_KenRead_01.jpg

 T: Az eddigi legviccesebb pillanat a verseny során?

 KR: Láttátok a videót, amikor Ryan Godfrey bekiabál a kabinba, hogy "Land, ho"? Mindenki felébredt és elkezdett hangosan nevetni. Csodálatos, ösztönző pillanat volt.

 T: Mi a legjobb a versenyben?

 R: Kevésből tudok válogatni, de kiemelendő, hogy egyben tudtuk tartani a csapatot - még a nehéz időkben is.

 T: A hajó iPod-jának legjátszottabb száma?

 KR: Mindig is nagy Grateful Dead rajongó voltam - az I Need a Miracle vagy a Throwin' Stones jöhet bárhol és bármikor. A Dire Straits a másik nagy kedvenc - a Money for Nothing-féle számaik.

 T: Mit szeretsz legkevésbé csinálni a hajón?

 KR: Amit legkevésbé tudtam élvezni, az az a pillanat volt, amikor a harmadik szakaszon realizáltam, hogy a keleti takk nem jött be. Az elcsüggesztett.

 T: Hogyan pihensz a fedélzeten?

 KR: Megnyerem az aktuális táblát ("sched" - vagyis a pozíciójelentés azt mutatja, hogy vezetnek).

 T: Legkellemetlenebb pont?

 KR: Öt napig Tristan da Cunha szigetén élni. Az "azt eszed, amit megölsz" hozzáállás kizökkentett minket a komfortzónánkból.

 T: Ki a csapat legidegesítőbb tagja?

 KR: Valószínűleg én. Munkám jelentős része abból áll, hogy ülök a kabinban, figyelem a monitorokat és a hajó teljesítményét. Aztán az egészet közzé teszem a hangosbemondón. A többiek meg hallgatják a dörmögést, amint arról tudósít, hogy épp nem a cél felé tartunk (esetleg igen) - szerintem hülyét kapnak tőle.

 T: Milyen szakaszon szeretnél leginkább versenyezni a VOR-on?

 KR: Newport kikötőjéből (Rhode Island) indulva megkerülni az Aquidneck-szigetet, majd vissza. 60 mérföld az egész, de abban benne van minden!

 T: Mi a legjobb a Volvo70-es hajókban?

 KR: Félelmetes, hatalmas, gyors gépek. Egy jobb napon a legnagyszerűbb hajók, amikről valaha álmodhattál. Egy rosszabbon beszarsz rajtuk a félelemtől.

 T: Legkellemesebb meglepetés?

 KR: Médiafelelősünk (Media Crew Member - iSail), Amory Ross. Késve csatlakozott hozzánk, de kiváló csapattag lett belőle.

(fotó: 1: Volvo Ocean Race; 2: Amory Ross)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr684382581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása