Mivel délutánra túl erős szelet ígért a meteorológia, a rendezők az igen kényelmesnek számító deles rajtot előre hozták hajnali fél tizenegyre. A három futamban mind erejét mind irányát tekintve sokszor változott a szél, így talán a taktikusok voltak a legelfoglaltabbak.

RC44_PuerroCalero_3_001.jpg

 A nyitányt a Team Aqua (GBR) nyerte, majd a második futamban egy komoly hibát követően csak tizenharmadikak lettek, végül egy negyedik hellyel zártak. Chris Bake tulajdonos magyarázkodott: na, ma aztán nem voltunk képesek hozni az állandó jó teljesítményünket! Remekül kezdtünk, de a második menetben hibáztam, egy halzolásnál kitört a kezeim közül a hajó. Túl agresszív voltam, gyorsan akartam csinálni, de a kötelek még nem voltak bekészítve. Felélesedtünk, végül a pálya rossz oldalán kötöttünk ki. A harmadik futamra összeszedtük magunkat, és a megszokott formánkat hoztuk, pár apró hibával. Kerek egész nap volt.

 Egyébként abban az első futamban az Aleph Sailing Team (FRA) vezetett sokáig, de csak harmadiknak tudtak befutni. Aztán megrázták magukat, harmadiknak értek fel az utolsó kreuzban, hogy aztán bőszélben megelőzzék a No Way Back (NED) és a Katusha (RUS) csapatát, begyűjtve első futamgyőzelmüket. Mathieu Richard (FRA), taktikus: szuper nap volt, főleg az első két futamban éreztük elemünkben magunkat, ugyanis a hajó gyors volt az erős szélben, és a srácok is igen jól teljesítenek ilyen körülmények között. Az utolsó futamban aztán meggyűlt a bajunk a szélfordulókkal, szerintem az összes taktikus leizzadt, mi kilencedikek lettünk, ami nem olyan szörnyű.

RC44_PuerroCalero_3_002.jpg

 Úgy fest, akadt azért egy csapat, aki élvezte a hektikus szélviszonyokat. Tavaly novemberben Vasco Vascotto (ITA) taktikus lépett be soraikba, harmadikak lettek a világbajnokságon, most pedig vezetik a versenyt, úgy, hogy legrosszabb helyük egy ötödik (itt érdemes megjegyezni, hogy az RC44-es osztályban nincs kiejtő futam - iSail). John Bassadone (GBR) és a Peninsula Petroleum mai teljesítménye: 2, 4, 1. Három ponttal állnak a második Aleph előtt, Vascotto elég nyíltan fogalmazott: három jó futam a mai mérlegünk, ennek nagyon örülünk. De ezt csak tizenöt percig tarthat, aztán szépen el kell felejteni az egészet, és visszatérni az eredeti tervünkhöz: tanulni, tanulni, tanulni! Mert abból még nagyon sok vár ránk.

 A nap vesztesének a Synergy Russian Sailing Team (RUS) tekinthető: az első futamban megsérült a nagyvitorlájuk felhúzója, így a második két körből kimaradtak.

RC44_PuerroCalero_3_003.jpg

 Az állás:

1 Peninsula Petroleum… 12
2 Aleph Sailing… 15
3 No Way Back… 20
4 Artemis Racing… 22
5 Team Nika (RUS… 23
6 Team Aqua (GBR… 28
7 AFX Capital… 32
8 Katusha (RUS… 32
9 Ironbound (USA… 35
10 RUS-7 Sail… 36
11 Islas Canarias… 36
12 RC44 TEAM CEEREF… 37
13 AEZ RC44 Sailing… 40
14 Synergy Russian… 54

 Szombatra négy futam a terv, várható első rajt 11:00 GMT.

(forrás: rc44.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr764092362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása