Nem vártak túl sokáig az idei kezdéssel, azt meg kell hagyni. Párosverseny volt a soron, talán nem túl nagy meglepetés, hogy pillanatnyilag a Team Aqua áll az élen. És az újoncok is bemutatkoztak néhány elismerésre méltó manőverrel.

RC44_PuertoCalero_1_01.JPG

 Cameron Appleton (NZL), párosverseny-kormányos, amúgy taktikus, Team Aqua (napi mérlegük hat meccsből hat győzelem): minden elismerés megilleti a srácokat mai teljesítményükért. Trükkös menetek voltak, minden és mindenki próbára lett téve. A csapatok szépeket villantottak, ezeknek jó része űzött minket előre a pályán.

 Ed Baird (USA), korábbi párosverseny-világbajnok újonc az osztályban, a Synergy Russian Sailing Team-et erősíti - ilyenkor ő áll a kormánynál. Majdnem hibátlan napot teljesítettek, de a Katusha elleni meccsen elszakadt a spinakkerük, így 5-1 lett a vége. Holnap a tulajdonos, Valentin Zavadnyikov veszi kezébe a kormányt. Velük kapcsolatos hír még, hogy a Heesen Yachts "személyében" új szponzoruk van.

RC44_PuertoCalero_1_02.JPG

A legyezések és pöffök miatt izgalmas küzdelem folyt. A csapat remek, a fiúk nagyon felkészültek - lenyűgöző ahogy a hajót kezelik. Így az én dolgom is könnyebb, hiszen tudom, hogy minden simán megy majd. Szerencsétlenségünkre elveszítettünk egy futamot a spinakkerszakadás miatt, de egyébként jó kis nap volt - értékelt Baird.

Szintén 5-1-es mutatóval áll a Brad Butterworth (NZL), négyszeres America's Cup győztes irányította Katusha is. 4-2-re futotta a No Way Back brigádjának, ahol Pieter Heerema (NED) tulajdonos tekerte a kereket. Két vereségük okozója a Team Aqua és a francia Alpeh Sailing Team (kormányos Mathieu Richard).

Eredményükön nem látszik, de a 20 csomóig frissülő szélben derekasan helyt állt a tűzkeresztségen most áteső AFX Capital Racing Team. Massimo Barranco (ITA) tulajdonos: fantasztikusat versenyeztünk. Kifejezetten élveztem, annak ellenére, hogy minden meccsünket elveszítettük. Számomra ezek voltak a kezdő lépések, és a csapat jelentős részének új a hajó, viszont legalább minden pillanatban láttuk a fejlődési lehetőséget. Nagyon várom a mezőnyversenyt, addigra talán gyorsulunk egy kicsit, és versenyben lehetünk egy jobb eredményért.

RC44_PuertoCalero_1_03.JPG

 Péntektől vasárnapig mezőnyverseny van az étlapon.

(forrás: rc44.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr984083435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása