Az arckifejezés beszédes: a Nemzetközi Zsűri döntése alapján Finn hajóosztályban a háromszoros olimpiai bajnok brit Ben Ainslie-t a mai incidens miatt a versenyszabályzat 69. szabálya (Nagyfokú helytelen magatartás tényállása) alapján a mai két (9. és 10.) futamból kizárták.

             

                   

A zsűri döntése értelmében Ainslie eredményét érvénytelenítették, ráadásul ezt a két futameredményét nem is ejtheti - azaz DGM-et kapott.

Ennek eredményeként a VB-t biztosan elbukta, az első tízből is kimaradt, 11. helyen végzett, az éremfutamot is kihagyja, ráadásul a londoni szereplése is megkérdőjeleződött.

Finnben eszerint az éremfutamon a következők indulnak:1. Giles Scott (GBR), 2. Pieter-Jan Postma (NED), 3. Ed Wright (GBR), 4. Jonas Hoegh Christensen (DEN), 5. Rafael Trujillo (ESP), 6. Jonathan Lobert (FRA), 7. Andrew Mills (GBR), 8. Zach Railey (USA), 9. Deniss Karpak (EST)10. Ivan Kljakovic Gaspic (CRO).

Ainslie arra hivatkozott, hogy a motoros többször is akadályozta a futam során, ő szóban többször is figyelmeztette, hasztalan. Nem lesz könnyű heyzetben a Brit Vitorlás Szövetség és az angol sportdiplomaták. (Azért - nem felmentve Ainslie-t a hibás viselkedése alól - megkérdeznénk: Mit is keres egy tévés közvetítő motoros a pályán?)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr213454509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása